Eind 2022 namen de gemeente Wingene en de gemeente Ruiselede de principiële beslissing om te fusioneren. Vandaag maken we volop werk van een gezamenlijk voorstel waarin we de toekomstige fusiegemeente vormgeven. Uiteraard willen beide gemeentebesturen ook weten wat er leeft bij de inwoners. Om op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden startten we samen een inwonerspanel op.
Wat is een inwonerspanel?
Een inwonerspanel is een groep van willekeurig gekozen inwoners die aantal keer per jaar een bevraging kan invullen over een bepaald thema. Om representatieve uitspraken te kunnen doen is het belangrijk om het toeval te laten spelen bij de samenstelling van de groep. Je kan je dus niet actief opgeven als lid.
Het onafhankelijk onderzoeksbureau Public Minds staat in voor de anonieme verwerking van de resultaten.
Resultaten
Juni 2023 - Gemeentelijke dienstverlening
In juni 2023 viel er bij 2000 inwoners van Wingene en Ruiselede een uitnodiging voor een eerste bevraging in de brievenbus. Deze richt zich op de gemeentelijke dienstverlening. We wilden weten hoe onze inwoners de dienstverlening ervaren en wat er anders kan. Want, verder evolueren naar een aantrekkelijke en aangename gemeente om te leven, wonen en werken is een belangrijk doel van ons allemaal.
Ondertussen zijn de resultaten van het onderzoek m.b.t. de gemeentelijke dienstverlening bekend.
Benieuwd naar de resultaten? Klik hier!
November 2023 - Gemeentelijke communicatie
In november 2023 kregen de panelleden een nieuwe bevraging in de bus. Deze keer met als thema 'gemeentelijke communicatie'. We wilden weten hoe we onze inwoners het best bereiken en hoe we de communicatiekanalen beter kunnen afstemmen op de noden.
Ondertussen zijn de resultaten bekend.
Benieuwd naar de resultaten? Klik hier!
De resultaten zullen meegenomen worden in de voorbereiding van het communicatiebeleid van de toekomstige fusiegemeente.
April 2024 - Vrijetijdsbesteding
In het voorjaar van 2024 namen 414 inwoners uit Wingene en Ruiselede deel aan een bevraging rond het thema ‘vrije tijd’. We wilden hiermee inzicht krijgen in hoe de inwoners hun vrije tijd vandaag besteden en of ze daarbij gebruik maken van het gemeentelijk aanbod.
Daarnaast wilden we vooral ook horen waarom iemand dat niet doet. De resultaten van het onderzoek zijn ondertussen beschikbaar bieden ons waardevolle inzichten die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het vrijetijdsbeleid in de nieuwe fusiegemeente.
Downloads
- Resultaten bevraging dienstverlening700,5 Kb pdf
- Resultaten bevraging Communicatie1,4 Mb pdf
- Resultaten bevraging Vrije tijd1,1 Mb pdf