Gemeente Wingene

Inzetten op naleving van quarantainemaatregelen

Het strikt naleven van de quarantainemaatregelen is essentieel in de strijd tegen het coronavirus. Als gemeente kunnen we nu ook zelf controleren of inwoners zich aan de opgelegde maatregelen houden.
Gemeentes en steden krijgen sinds kort de identiteit en adressen door van inwoners die in quarantaine moeten gaan. Zo kan er meer ingezet worden op de handhaving van deze zeer belangrijke regels.
 
Zo pakken we het in onze gemeente aan:
  • We bellen alle namen op de lijst op (in geval van leden van hetzelfde gezin bellen we uiteraard maar een keer). We geven extra informatie mee en vragen duidelijk na of alle maatregelen strikt opgevolgd (kunnen) worden en of er eventueel hulp noodzakelijk is.
  • Inwoners die niet telefonisch bereikbaar zijn, kunnen een huisbezoek krijgen van van het (regionaal) coronateam. Ook steekproeven zijn mogelijk.
  • Pas als we signalen krijgen dat een inwoner de quarantaine niet wil of kan opvolgen, gaan we een stap verder en wordt de politie ingeschakeld.
 
We nemen deze taak bijzonder ernstig omdat het correct opvolgen van de quarantaine- en thuisisolatiemaatregelen er onmiddellijk voor zorgt dat het aantal besmettingen teruggedrongen kan worden.
 

Op zoek naar informatie over quarantaine en thuisisolatie? 

Op de federale website over het coronavirus vind je de laatste informatie hierover terug. 

 
Gepubliceerd op  di 19 jan 2021