Gemeente Wingene

Ivan D'Halluin en Regina Meirhaeghe (hoevezuivel, aardappelen en honing)

Bedrijf

Ivan D'Halluin en Regina Meirhaeghe namen het ouderlijk landbouwbedrijf over in de Balgerhoekstraat 45 te Wingene. Naast het runnen van de boerderij, produceren ze ambachtelijk bereide zuivelproducten. Kwaliteit is hun prioriteit en ze dragen dan ook met trots het Integrale Kwaliteitszorg Melk (IKM)-label. Dat betekent dat zij aan alle strenge wettelijke vereisten voldoen op vlak van dierengezondheidszorg, dierenwelzijn, melkwinning, reiniging en milieu. 

Producten

Ivan en Regina verwerken hun melk tot zelfgemaakte zuivelproducten die ze op hun hoeve verkopen. Hun assortiment bestaat uit yoghurt, karnemelk, volle melk, hoeveboter, platte kaas, room en vanillepudding. Daarnaast verkopen ze ook aardappelen en honing

Om hun verkoop te garanderen en het contact met de klanten te behouden, kan je ze normaal gezien ook vinden op de Boerenmarkt van Tielt.  

Wist je dat?

De kleur van hoeveboter wordt bepaald door het seizoen: in de zomer is de boter geler dan in de winter. Van zodra het weer het toelaat grazen de koeien op de weiden van de boerderij. In de winter krijgen ze hooi, bieten en maïspulp. 

#Koop lokaal 

Op een boterham hoort goeie boter. Producenten van hoeveboter hechten daarom veel belang aan het streekgebonden karakter van hun product. De melk is afkomstig van lokale productie en de boter wordt ambachtelijk bereid.