Gemeente Wingene

Jeugd

Update: 12 januari 2021

ALGEMEEN

De geldende corona-maatregelen van de jeugd zijn diezelfde sinds het ministerieel besluit van woensdag 28 oktober 2020 en gelden nog tot 1 maart 2021. Dat houdt in dat de huidige situatie en mogelijkheden voor kinderen, jongeren en het jeugdwerk behouden blijft: activiteiten voor -12, jeugdwelzijnswerk en toegang tot de openbare ruimte is toegelaten.

WAT KAN ER NIET DOORGAAN?

Vanaf 28 oktober 2020 tot 1 maart 2021

  • Voor +12 jarigen is er geen georganiseerd vrijetijdsaanbod (jeugd - sport - cultuur) meer toegestaan.
  • Overnachtingen zijn niet toegelaten, voor geen enkele leeftijd.
  • Recreatiebad de Alk is geopend voor het baantjeszwemmen. Lees hier meer!

WAT IS ER WEL MOGELIJK?

- Vanaf 2 november kan voor -12 jarigen (jeugd-sport-cultuur) georganiseerd vrijetijdsaanbod doorgaan onder de voorgeschreven maatregelen. Dit met voorkeur in de open lucht. 

Alle publiek toegankelijke speelpleintjes zijn voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. Op grote speeltuinen mogen maximaal 20 kinderen tegelijk spelen. Volwassenen moeten afstand houden.

- Activiteiten van het flankerend onderwijs (Techniek-, muziek- en kunstacademie) gaan mee met het onderwijs en zijn toegelaten.

- Skatepark de Zwaluw is enkel open onder gemeentelijk toezicht. Bij afwezigheid van een toezichter is het skatepark niet toegankelijk. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen verplichte afstand te houden en mogen met maximum 20 aanwezig zijn. Jongeren vanaf 13 jaar dienen verplicht afstand te bewaren en mogen maximum met 4 aanwezig zijn.

- De bibliotheek blijft open.

- Jeugd(welzijns)werk kan blijven doorgaan 

We vragen hierbij wel extra voorzichtig te zijn en goed de maatregelen na te leven.

Voor meer informatie omtrent het organiseren van jeugdwerk verwijzen we je door naar de website van de Ambrassade.

Daarnaast kan je voor meer info omtrent de maatregelen voor kinderen en jongeren, maar ook specifiek voor de impact op het jeugdwerk, terecht bij Team Jeugd.