Gemeente Wingene

't Hof Rozendale: Jo Clarisse en Véronique Degrande (zuivel, brood, charcuterie, fruit, groenten, confituur en honing)

Bedrijf

In 1998 namen Jo Clarisse en Véronique Degrande het ouderlijk landbouwbedrijf in de Rozendalestraat 37 te Wingene over. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd melkveebedrijf met kalveren en koeien. Het bedrijf beschikt over een melkveestal met lig- en loopruimte. De koeien worden er gemolken in een carrousel, een ronddraaiend platform waar koeien elk om de beurt opstappen en na het melken rustig weer afstappen. Daarnaast worden bij hen ook varkens gekweekt en aardappelen geteeld. 

Producten

Véronique verwerkt zelf de melk van hun koeien tot yoghurt, platte kaas, boter en pudding. 

In hun hoevewinkel 't Hof Rozendale worden deze zelfgemaakte zuivelproducten en ook brood, charcuterie, fruit, groenten, confituur en honing verkocht. 

Wist je dat?

De melkkoe geeft gemiddeld zo'n 8000 liter melk per jaar, tussen de 20 à 25 liter per dag. Een deel van deze melk komt in de winkelrekken terecht, de rest wordt verwerkt (zoals bij Jo en Véronique) in kaas, yoghurt, room, boter, ...

#Koop lokaal

Wie fan is van de korte keten is bij Jo en Véronique aan het juiste adres. In hun hoevewinkel verkopen ze naast hun eigen verse zuivelproducten ook groenten, fruit en kazen van collega's rechtstreeks aan de klant. 

Vanaf de maand juni is de hoevewinkel open op volgende dagen:

maandag 8.30 tot 18.30 uur
dinsdag 8.30 tot 18.30 uur
woensdag 8.30 tot 12.00 uur
donderdag 8.30 tot 18.30 uur
vrijdag GESLOTEN
zaterdag 8.30 tot 12.00 uur
zondag GESLOTEN