Gemeente Wingene

Jo Clarisse en Véronique Degrande ('t Hof Rozendale)

Bedrijf

In 1998 namen Jo Clarisse en Véronique Degrande het ouderlijk landbouwbedrijf in de Rozendalestraat 37 te Wingene over. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd melkveebedrijf met kalveren en koeien. Het bedrijf beschikt over een melkveestal met lig- en loopruimte. De koeien worden er gemolken in een carrousel, een ronddraaiend platform waar koeien elk om de beurt opstappen en na het melken rustig weer afstappen. Daarnaast worden bij hen ook varkens gekweekt en aardappelen geteeld. 

Producten

Véronique verwerkt zelf de melk van hun koeien tot yoghurt, platte kaas, boter en pudding. 

In hun hoevewinkel 't Hof Rozendale worden deze zelfgemaakte zuivelproducten en ook brood, charcuterie, fruit, groenten, confituur en honing verkocht. 

Wist je dat?

De melkkoe geeft gemiddeld zo'n 8000 liter melk per jaar, tussen de 20 à 25 liter per dag. Een deel van deze melk komt in de winkelrekken terecht, de rest wordt verwerkt (zoals bij Jo en Véronique) in kaas, yoghurt, room, boter, ...

#Koop lokaal

Wie fan is van de korte keten is bij Jo en Véronique aan het juiste adres. In hun hoevewinkel verkopen ze naast hun eigen verse zuivelproducten ook groenten, fruit en kazen van collega's rechtstreeks aan de klant. 

Tijdens deze coronatijden is de hoevewinkel extra open: elke werkdag doorlopend van 8.30 tot 18.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur. Vanaf de maand juni blijven de deuren op vrijdag gesloten!