Gemeente Wingene

Kakje-zakje-bakje

Baasjes zijn verplicht om de uitwerpselen van hun viervoeter onmiddellijk op te ruimen. Dat kan makkelijk met een plastic zakje. De anti-hondenpoep bordjes herinneren je hieraan. Wie toch hondenpoep achterlaat, riskeert een fikse boete.

Heb je in jouw buurt last van hondenpoep, dan kan je via deze raamaffiche een oproep doen aan passanten om hondenpoep op te ruimen.

Campagne “kakje-zakje-bakje” tegen achtergelaten hondendrollen

In een hondendrol stappen is niet fijn en het getuigt van weinig respect om dit achter te laten op het openbaar domein. Het ontsiert de buurt en zorgt ook voor de nodige geurhinder. Bovendien is hondenpoep omwille van de bacteriën die het bevat schadelijk voor mens en dier.

Met de campagne “kakje-zakje-bakje” wil de gemeente achtergelaten hondenpoep een halt toeroepen. Aan het begin van wandelpaden en op andere probleemlocaties zijn borden geplaatst om hondeneigenaars te sensibiliseren om hondenpoepzakjes in een nabij geplaatste vuilnisbak te gooien. Op het infobord staat een link naar een webpagina waarop alle vuilnisbakken gelokaliseerd zijn. Wie geen zakjes bijheeft of hondenpoep niet opruimt riskeert een fikse GAS-boete.

De campagne kwam tot stand met financiële steun van en in samenwerking met Mooimakers.

Locaties openbare vuilnisbakken