Gemeente Wingene

Kasteelpark

Het Kasteelpark is met zijn centrale ligging en monumentale bomen de groene long van Zwevezele bij uitstek. Veel oudere Zwevezelenaren herinneren zich het kasteel nog dat in de jaren tachtig gesloopt werd.

Het Kasteelpark in Zwevezele kreeg in 2023 een opfrissing. De drie toegangspoorten werden opgewaardeerd. In kader van het recreatieve fietsnetwerk dat er passeert werden ook de toegangspaden heraangelegd.

Met een nieuw avonturenparcours en toegangspoort erheen wordt de geschiedenis opnieuw tot leven gebracht als verwijzing naar het verdwenen kasteel. Het erfgoedverhaal is terug in de kijker gezet via een aantal infoborden. De inhoud ervan vind je op onderstaande tegels. 

Het nieuw avonturenparcours voor de durvers, nieuwe picknickbanken en extra groenaanleg zorgen voor extra ontmoetingsruimte voor elke leeftijdsgroep. 

Voor het Revival van het Kasteelpark project rekenden we op Europese subsidiemiddelen via het herstelfonds voor plattelandsprojecten rond recreatie. 

Wie nog meer wil weten over het Kasteelpark en zijn geschiedenis, kan ook terecht in de bib of in bijgevoegd document. Dankzij de heemkundige kring zij heel wat bronnen beschikbaar. 

NVDR rechtzetting borden:

- Raphaël Desnoeck moet Raphaël Desnouck zijn.

- De laatste bewoners van het kasteel zouden niet de familie de Thibault de Boesinghe zijn maar wel de familie Vanhollebeke.