Gemeente Wingene

Ketfootplus

Ketfootplus is een voetbalploeg voor kinderen met een beperking die in een gewone voetbalploeg moeilijk kunnen functioneren om welke reden dan ook. Ze worden opgevangen in een speciale ploeg en worden op hun niveau en tempo balgewenning aangeleerd. Sinds midden 2006 wordt om de twee weken een training aangeboden.

De groep is gegroeid tot een 40-tal kinderen variërend van de leeftijd van 7 tot 16 jaar. De kinderen komen terecht in een ‘gewone’ voetbalfamilie: ze dragen dezelfde training, spelen op hetzelfde veld, krijgen aandacht tijdens de gewone tornooien,... Ze horen er echt bij. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen en creëert kansen tot een betere zelfontplooiing. Dankzij deze werking worden ze bovendien uit hun sociaal isolement gehaald, want de keuze aan buitenschoolse sportactiviteiten is voor velen moeilijk. Ook voor de ouders is het een gelegenheid om met andere ouders in contact te komen.

Bij interesse of vragen rond Ketfootplus kun je contact opnemen via Marc Caerels (0468 33 49 70 of caerels.marc@telenet.be) of Paul Vergote (0473 42 26 98 of paulvergote@hotmail.com).