Gemeente Wingene

Kinderen en jongeren

Update: 19 maart 2021

Op 5 maart werd een versoepelingsstrategie bekend gemaakt voor de komende maanden.
Op 19 maart werd deze even on hold gezet. Voor kinderen en jongeren betekent dit het volgende: 

Ook voor kinderen en jongeren is het telkens aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, want:

  • De algemene afstands- en hygiëneregels blijven van kracht.
  • Je mag buiten terug met 10 samen komen ipv. 4. 
  • publiek toegankelijke speelpleintjes zijn voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. Op grote speeltuinen mogen maximaal 20 kinderen tegelijk spelen. Volwassenen moeten afstand houden.
  • Activiteiten van het flankerend onderwijs (Techniek-, muziek- en kunstacademie) gaan mee met het onderwijs en zijn toegelaten onder voorwaarden.
  • Skateparken zijn open voor alle leeftijden. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen komen skaten en mogen met maximum 20 aanwezig zijn.
  • Georganiseerd activiteitenaanbod kan terug tot en met 18 jaar, maar onder voorwaarden:

De vakantiewerkingen, kampen en jeugdwerkactiviteiten mogen terug doorgaan onder bepaalde voorwaarden. Dit geldt enkel voor georganiseerde actviteiten van jeugdbewegingen, sportclubs,...

  • Alle activiteiten tot en met 18 jaar gaan outdoor door in groepen van maximum 10 kinderen. Voor kinderen tot 12 jaar mag er ook met 10 samen gespeeld worden, maar mag het binnen. Bij voorkeur wordt door iedereen buiten gespeeld. Begeleiding wordt niet meegeteld in de maximum aantal. 
  • De gemeente voorziet afhaalpunten om take-away mogelijk te maken voor verenigingen, meer info kan je hier vinden.
  • Er wordt sterk aangeraden om slechts aan 1 aanbod per week deel te nemen. Meerdere keren hetzelfde aanbod in dezelfde groep kan wel in 1 week. Buitenschoolse opvang wordt hierin niet meegerekend. 
  • De versoepelingen vanaf de Paasvakantie worden on hold gezet. De groep mag voor georganiseerde activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar uit maximaal 10 kinderen bestaan, exclusief de begeleiders. De uitbreiding naar 25 en overnachtingen worden uitgesteld. 

Zo ziet de volledige strategie voor de komende maanden er uit.

Voor meer info omtrent de wijzigingen kun je hier terecht.

Voor alle geldende maatregelen kun je hier terecht. 

Vanaf 13 jaar dien je trouwens overal een mondmasker op zak te hebben. Het dragen van een mondmasker is verplicht in winkels en openbare gebouwen.

Voor meer info omtrent de maatregelen voor kinderen en jongeren, maar ook specifiek voor de impact op het jeugdwerk, kan je terecht bij Team Jeugd of via volgende website.