Gemeente Wingene

Kinderen en jongeren

Hieronder kan je de maatregelen terugvinden die op vandaag van kracht zijn. Benieuwd welke versoepelingen er op komst zijn? Dan kan je hier een kijkje nemen. 

Ook voor kinderen en jongeren is het even aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, want:

  • Alle publiek toegankelijke speelpleintjes en skateparken zijn open. 
  • De scholen zijn open. Ook activiteiten van het flankerend onderwijs (Techniek-, muziek- en kunstacademie) gaan door.

Op basis van de zorgwekkend snel stijgende coronacijfers heeft de gemeente Wingene beslist om alle evenementen op het grondgebied van Wingene volledig stil te leggen voor twee weken.
Deze maatregel gaat van start vanaf dinsdag 20 oktober tot en met zondag 1 november.

Het verenigingenleven, zowel op vlak van sport als jeugd als cultuur wordt volledig stilgelegd, ongeacht de leeftijd van de deelnemers. Dit geldt zowel voor trainingenwedstrijdenvergaderingen als alle andere bijeenkomsten. De gemeente Wingene heeft hierover een burgemeestersbesluit opgemaakt.

Als tegen de herfstvakantie de ontwikkelingen in de gemeente gunstig zijn, kan terug geschakeld worden naar de algemeen geldende maatregelen:

  • Voor alle leeftijdsgroepen boven de 12 jaar worden indoor activiteiten verboden. Zij mogen alleen nog buitenactiviteiten organiseren, en moeten ook daar een mondmasker dragen. Ook voor -12-jarigen worden buitenactiviteiten “sterk aangeraden”.

Voor meer info omtrent de wijzigingen vanaf 14 oktober kun je hier terecht.

Het draaiboek voor code oranje vind je hier.

  • Academies gaan mee met de richtlijnen voor het onderwijs. 

Vanaf 12 jaar dien je trouwens overal een mondmasker op zak te hebben. Het dragen van een mondmasker is verplicht in winkels en openbare gebouwen, dus ook in zwembaden (tot aan het pashokje), theaters, culturele zalen, bioscopen, studieruimtes, gebedshuizen, musea en bibliotheken. 

Voor meer info omtrent de maatregelen voor kinderen en jongeren, maar ook specifiek voor de impact op het jeugdwerk, kan je terecht bij Team Jeugd of via volgende website.