Gemeente Wingene

Registreer je als Korte Keten-bedrijf

Als gemeente hebben wij veel aandacht voor de korte voedselketen. Sta jij al geregistreerd als Korte Keten-bedrijf? Niet aarzelen, gewoon doen!

Wat is de korte keten?

De korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen de lokale voedselproducent en de -consument. Zo kan je als landbouwer de prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met dit transparant systeem ben je niet enkel een ambassadeur voor jouw product, maar voor de hele korte keten. De consument krijgt in ruil verse en kwaliteitsvolle voedselproducten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.

Niet aarzelen, gewoon doen!

Als gemeente organiseren we elk jaar een actie om de korte keten te stimuleren. De afgelopen jaren deden we dat met de Korte Keten Kaart. In het coronajaar 2020 ontwikkelde de gemeente een digitale korte keten kaart waarop de inwoners op een gemakkelijke manier de verschillende verkooppunten kunnen terugvinden. Per verkooppunt is er ook meer specifieke informatie over product én producent. 

Wil jij je registeren als Korte Keten-bedrijf of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op via Contactpunt 1750 of ondernemen@wingene.be