Gemeente Wingene

Korte Keten Kaart-actie wordt overdonderdend succes

Er werden tijdens de Korte Keten Kaart-actie maar liefst 1415 volle spaarkaarten ingediend. “Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar”, zegt schepen van Noord-Zuid Hedwig Kerckhove. “De aanmoediging om producten bij onze lokale landbouwers aan te kopen en zo onze voedselketen te verkorten

Wingene is al enkele jaren officieel erkend als FairTrade Gemeente. Ieder jaar organiseert de trekkersgroep een actie. Dit jaar was dat opnieuw de Korte Keten Kaart-wedstrijd. “We willen als gemeente duurzame en lokale voeding promoten”, zegt schepen van Noord-Zuid Hedwig Kerckhove. “Zo verkorten we de vaak veel te lange weg van producent tot consument. Goed voor de lokale handel én goed voor ons milieu.”

Verwachtingen overtroffen

“We hadden op voorhand de stoute wens uitgesproken om duizend volle spaarkaarten in te zamelen, maar uiteindelijk hebben we er in totaal maar liefst 1415 geteld”, vertelt schepen Hedwig Kerckhove. “Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar én dus een overdonderend succes!”

Onder de 1415 volle spaarkaarten werden tien winnaars getrokken die een mand (h)eerlijke en duurzame producten cadeau kregen. 

Gepubliceerd op  do 18 jul 2019