Gemeente Wingene

Kranten en tijdschriften? Die vind je in de bib!

Wist je al dat we een uitgebreid en gevarieerd aanbod van kranten en tijdschriften hebben in de bib? Lees je liever digitaal of wil je graag een ouder artikel opzoeken? Ook dat is mogelijk!

Gevarieerd aanbod van tijdschriften en kranten 

Op zoek naar het laatste nieuws, diepgaande (beurs)analyses, mode-advies, wetenschappelijke ontdekkingen of reisinspiratie ...? De bibliotheek heeft een gevarieerde selectie van kranten en tijdschriften zodat je altijd vindt wat je zoekt. 

Wist je al dat je ook tijdschriften mee naar huis kan nemen? Behalve het laatste exemplaar van elke reeks en maximaal 10 stuks per lener. 

Liever digitaal? 

Zoek een artikel op in het digitaal krantenarchief

Raadpleeg via de website van de bib het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen. Op deze website vind je terug hoe je dat precies doet.

Lees digitaal de krant van de dag

In de bib zelf heb je ook digitaal toegang tot de meest recente editie van alle Vlaamse kranten, enkele Nederlandse kranten en een selectie tijdschriften. Je kan de selectie zowel op de computers in de bib als op jouw eigen toestel raadplegen (zolang je gebruik maakt van de wifi (=draadloos internet) in de bib). Op deze website vind je terug hoe je dat precies doet.

Gepubliceerd op  vr 22 sep 2023