Gemeente Wingene

Laatste stand van zaken

Volop bezig

Na de onderbreking - omwille van het coronavirus - werden de werken eind april 2020 opnieuw opgestart. 

  • De aannemer heeft begin juni de werken op het kruispunt met de Peerstalstraat afgerond. Het verkeer van en naar Hertsberge kan terug passeren. 
  • De werken op de Beernemsteenweg vanaf het kruispunt met de Peerstalstraat tot huisnummer 21 duren tot begin september en zijn momenteel volop bezig. Tijdens deze werken is de rijweg plaatselijk onderbroken voor alle verkeer. 

  • Tijdens dezelfde periode (vanaf eind mei tot begin september) wordt er ook gewerkt in de zone van de Bedelfstraat richting de Schaapsdreef (tot en met huisnummer 45). Ook hier is de rijweg plaatselijk afgesloten voor alle verkeer. Woningen en bedrijven in de zone tussen de Peerstalstraat en het kruispunt van de Beernemsteenweg met de Verlorengoedstraat en de Bedelfstraat zijn vanaf nu bereikbaar via de Bedelfstraat. 

Even terug in de tijd... 

Al heel wat werken zijn inmiddels achter de rug. De aannemer heeft eind augustus 2019 de zone van de Beernemsteenweg tussen de Blauwhuisstraat en de Gravestraat volledig afgewerkt. Daarmee is de langste en op technisch vlak ook de meest moeilijke fase achter de rug.

Voor het kerstverlof 2019 rondde de aannemer ook de rioleringswerken af van fase 2 ter hoogte van de industriezone in Wildenburg, vanaf de Gravestraat tot net voorbij het kruispunt met de Romerijstraat. In de loop van het voorjaar passeert de aannemer daar nog eens voor de aanleg van het fietspad. In maart wordt ook de bovenste asfaltlaag aangebracht.

Midden oktober 2019 startte de aannemer ook een eindje verderop in de Verlorengoedstraat. Dit is de langste zijstraat in het project. Deze werken volgen een afzonderlijke planning en staan verder los van de werken in de Beernemsteenweg.

Begin 2020 werd ook de derde fase opgestart, dat zijn de werken tussen de Romerijstraat tot en met het kruispunt met de Schaapsdreef. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt deze fase opgedeeld in verschillende zones.

Het laatste nieuws in nieuwsbrieven 

Bij fasewissels of andere mijlpalen sturen we een digitale nieuwsbrief uit. 

Steeds als eerste op de hoogte? Schrijf je hier in voor de digitale nieuwsbrief!

Een overzicht van de verstuurde nieuwsbrieven kan je hieronder terugvinden: