Gemeente Wingene

Neem deel aan onze landbouwcampagne!

Door de komst van het coronavirus ziet de zomer van 2020 er anders uit dan verwacht. Als gemeente hebben we een veilig en alternatief programma voorbereid. Door acties zoals 'Toerist in ons dorp' en 'Ik zomer West-Vlaams' verwachten we veel fietsers en wandelaars langs onze landelijke wegen. We willen onze landelijke troeven dan ook volop uitspelen en de landbouw promoten aan de hand van een campagne die gericht is op bewustwording: "Ons dagelijks voedsel valt niet zomaar uit de lucht, maar groeit en bloeit altijd eerst ergens." Het plan is om een 80-tal borden met opvallende boodschappen verspreid in het landschap te plaatsen. 

Dit is een samenwerking met de Provinciale Landbouwkamer, zij nemen de kosten van het ontwerp op zich. Als gemeente staan we in voor de druk van de borden en het aankopen van de bevestigingspalen. Landelijke Gilden Wingene en Zwevezele helpen ons met de zoektocht naar passende locaties. We doen graag een beroep op jullie als landbouwer om een bord te plaatsen op een veilige locatie voor de duur van de teelt. Met een beetje geluk zijn de borden wellicht meerdere seizoenen bruikbaar.

Hoe vraag je een bord op jouw perceel aan? 

Wil je graag een passend bord plaatsen op een van jouw percelen? Stuur dan een mailtje naar landbouwaanspreekpunt Jan Albers. Hieronder kan je kiezen welk bord het beste bij jouw landbouwactiviteiten past. Geef tegelijkertijd je voorkeur en de plaats van de locatie door. 

Kies een van volgende borden 

De afmeting van de borden is 100x70 centimer (liggend formaat). 

Ontwerp 1

Ontwerp 2

Ontwerp 3

Ontwerp 4

Ontwerp 5

Ontwerp 6

Ontwerp 7

Ontwerp 8