Gemeente Wingene

Landelijke Kinderopvang is klaar voor een zomer vol activiteiten

De kinderbegeleidsters van Landelijke Kinderopvang in Wingene zijn er helemaal klaar voor. Tijdens de zomermaanden staan ze elke werkdag paraat om tientallen Wingense kinderen een fijne vakantietijd te bezorgen in Duimelootje en De Kinderclub.

Het knutselmateriaal ligt in de kast, het activiteitenschema is volledig ingevuld, het speelgoed staat klaar… Enkel het geluid van vrolijke kinderen ontbreekt voorlopig nog. Voor de kinderbegeleidsters van Landelijke Kinderopvang mag de vakantie beginnen! “Kinderen vanaf 3 tot 12 jaar kunnen in juli en augustus van maandag tot vrijdag bij ons terecht voor kwalitatieve kinderopvang”, zegt Fien Goethals, verantwoordelijke bij Landelijke Kinderopvang. “Heel wat ouders schreven hun kinderen al in”, vult Tom Braet, schepen van Kind- en Gezinsbeleid, aan. “Maar er zijn bijna elke dag ook nog een aantal plaatsen vrij. In onze gemeente is er dus voorlopig geen sprake van opvangstress. Inschrijven kan nog via LKWingene@landelijkekinderopvang.be.”

Creatief, creatiever, creatiefst

Op reis naar de ruimte of de Sahara, een foodtruckfestival met lekkere hapjes in de tuin,… Aan creativiteit is er alvast geen gebrek bij de kinderbegeleidsters van Duimelootje en De Kinderclub. Iedere dag organiseren ze een aantal thematische activiteiten. “Soms leren we al spelenderwijs iets bij over het verkeer of bijzondere beroepen”, zegt Fien Goethals, verantwoordelijke bij Landelijke Kinderopvang. “Maar kinderen kunnen er ook voor kiezen om te knutselen of om waterspelletjes in de tuin te spelen. Vrij spel is en blijft belangrijk.”

Versterking gezocht 

De kinderbegeleidsters zijn momenteel nog op zoek naar een nieuwe collega om het team te versterken. Ben je een teamspeler, creatief en heb je zin om kinderen de zomer van hun leven te bezorgen? Stuur je CV en motivatiebrief dan zeker naar LKWingene@landelijkekinderopvang.be.

Gepubliceerd op  di 25 jun 2019