Gemeente Wingene

Leerlingen ontdekken sporten en sportclubs tijdens schoolsportweek

Bijna 900 leerlingen gaan deze week naar sporthal de Zwaluw om er tijdens de schoolsportweek te proeven van het uitgebreide sportaanbod in onze gemeente. “Tijdens de Maand van de Sportclub zetten we alles op alles om zo veel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen”, zegt schepen Jens Danneels.

“Bewegen, fair play en sportclubs in onze gemeente leren kennen, dat is kortweg waar deze sportschoolweek om draait”, vertelt schepen Jens Danneels. Bijna 900 leerlingen, vanaf de derde kleuterklas tot en met het vijfde leerjaar, komen daarvoor deze week langs in sporthal de Zwaluw. De leerlingen van het zesde leerjaar gaan begin oktober sporten in de Kijkuit in Beernem. “We willen de kinderen laten kennismaken met zo veel mogelijk uiteenlopende sporten zoals kickboks, petanque en judo. Maar ook de eerder traditionele sporten zoals voetbal en volleybal komen aan bod.”

Sporten ontdekken

Verschillende sportclubs uit de gemeente werken mee aan het initiatief. “We zijn een bijzonder sportieve gemeente, dat is te zien aan het groot aantal sportclubs en -verenigingen. Dankzij hun hulp kunnen we deze week vele kinderen warm maken voor sport en tegelijkertijd maken zij promotie voor hun sport en club. De perfecte samenwerking”, zegt schepen Jens Danneels.

Gezonde Gemeente

Naast het sportaanbod van de clubs, heeft Wingene ook een groot aanbod aan sportlessenreeksen voor kinderen en volwassenen. Van zumba, swissjump, kleutersport tot de dans- en zwemacademie, er is voor iedereen wat wils. “Bewegen in de vrije tijd is en blijft ontzettend belangrijk”, zegt schepen Jens Danneels. “De komende jaren werken we als Gezonde Gemeente verder aan een laagdrempelig beweegaanbod van sportlessenreeksen en - evenementen en leiden we er onze inwoners ook actief naar toe.”

Groot sportaanbod voor kinderen en volwassenen

Het volledige aanbod is hier terug te vinden. De inschrijvingen voor de proeflessen en lessenreeksen zijn intussen begonnen. De proeflessen gaan van start in de week van 20 september. De lessenreeksen zelf starten de week nadien.

Gepubliceerd op  vr 17 sep 2021