Gemeente Wingene

Leesgenot in je kot

Niets beter dan een goed boek om in je kot te blijven, toch? Op deze pagina verrassen we je met leuke lees- en boekentips, offline en online. Dus... lezen maar! 

Strips en graphic novels

De bib, dat is meer dan boeken alleen. Er zijn net nieuwe strips en graphic novels geleverd. We maken ze de komende dagen klaar om uit te lenen, zodat jullie binnenkort kunnen genieten van 100 gloednieuwe albums.

Je leest geen strips meer sinds je kindertijd? Dan is het nu misschien je kans om graphic novels en stripreeksen voor volwassenen te ontdekken.

Voor mama

Het is bijna moederdag. Onze bibliothecaris leest 'Voor Mama!' Een warm verhaal om samen van te genieten. 
 
Wil je nog een boekje lenen rond moederdag? Klik hier en vraag dan 'een boek voor moederdag' aan.
 
Wij leggen er graag één voor jou klaar.

Storm de Boekenworm

Dorine Doom en Storm de Boekenworm nemen ons mee achter de schermen van onze afhaalbib en geven je de beste leestips mee.

Lees je graag Lucinda Riley

Afhaaldienst van de bibliotheek

De afhaaldienst van de bibliotheek is open. Vanaf nu kan je dus materialen reserveren en na een seintje van ons komen ophalen in de bib. Lees zeker even de spelregels na op deze pagina

De Info in tijden van corona 

In volle coronacrisis kwam de Info voor de maanden april, mei en juni uit. Aangezien deze gemaakt werd net voor de uitbraak van het virus is dit een infomagazine met artikels die eens niet over de coronacrisis gaan. Lekker ontspannend, toch? 

Hier kan je de Info digitaal lezen.

Altijd (online) blijven lezen en luisteren... 

Wil je lezen, maar kom je daarvoor liever niet je kot uit (zelfs niet tot bij de afhaalbib)? Of hou je meer van luisteren dan lezen? Geen probleem, de digitale alternatieven zijn bijna niet bij te houden. Een korte selectie om gezellig in je kot te lezen, te luisteren en te bekijken: