Gemeente Wingene

Lokaal dienstencentrum Geselle sluit de deuren door coronavirus en schort activiteiten tijdelijk op

Het lokaal dienstencentrum Geselle in Wingene sluit vanaf donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april 2020 de deuren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het lokaal dienstencentrum Geselle in Wingene en het antennepunt in Zwevezele zijn gelokaliseerd in de plaatselijke woonzorgcentra en organiseren verschillende activiteiten voor mobiele ouderen, al dan niet met een beginnende zorgbehoefte. “Op deze locaties komen tal van kwetsbare ouderen samen bij wie een besmetting zeer ernstig kan zijn. Het is dus vanzelfsprekend dat we er alles aan doen om hun veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen”, zegt Tom Braet, schepen van Welzijn.

Geen activiteiten en dorpsrestaurant en cafetaria blijven dicht

“Alle activiteiten en zaalverhuringen in Geselle worden tussen 12 maart en 13 april geannuleerd. Ook de cafetaria en het dorpsrestaurant gaan dicht”, zegt schepen Tom Braet. “We gaan de gebruikers zo snel mogelijk informeren en gaan hun noden bijvoorbeeld op vlak van maaltijden en vervoer nog na.” Activiteiten zoals de kaartersclub, de brei- en haakclub, het praatcafé dementie‚Ķ worden allemaal voor een maand opgeschort. De huisbezoekjes van het zorgnetwerk aan de 85-plussers worden eveneens uitgesteld. De niet mobiele inwoners kunnen wel nog gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale. Het is nog niet zeker of de geplande cursussen van CVO voor kleinere groepen eventueel op een andere locatie kunnen plaatsvinden. CVO geeft alle cursisten hierover zo snel mogelijk meer informatie. “Al deze maatregelen zijn noodzakelijk. We hopen hiermee de veiligheid van de bewoners van de woonzorgcentra en kwetsbare ouderen te verzekeren.”

Meer informatie?

Voor meer informatie over de sluiting van het lokaal dienstencentrum Geselle kan je terecht bij Marieke Hennin, centrumleider, 051 62 20 04 of marieke.hennin@wingene.be.

Gepubliceerd op  wo 11 mrt 2020