Gemeente Wingene

Meer en grotere bussen voor schoolgaande jeugd

Vanaf begin november zet De Lijn in Wingene, op uitdrukkelijke vraag van de gemeente, meer en ook grotere bussen in. Dat is goed nieuws voor onze schoolgaande jeugd.

Elke dag hetzelfde liedje: de bus op lijn 22 van Zwevezele-Ardooie-Roeselare zit tijdens de ochtend- en avondspits stampvol. Op de drukste dagen blijven sommige passagiers zelfs achter aan de halte. “Veel leerlingen in onze plattelandsgemeente zijn afhankelijk van het openbaar vervoer om hun middelbare school te bereiken”, zegt Hedwig Kerckhove, schepen van Flankerend Onderwijsbeleid. “We vinden het als gemeente erg belangrijk dat het openbaar vervoer voldoende uitgebouwd is zodat onze inwoners zich duurzaam kunnen verplaatsen.”

Blijven aandringen

“We hebben De Lijn meermaals aangesproken over het capaciteitsprobleem”, zegt burgemeester Hendrik Verkest. “Door te blijven aandringen, is de vraag grondig onderzocht.” De Lijn erkent het probleem en brengt op korte termijn enkele wijzigingen aan op lijn 21 en 22. “Het is positief dat De Lijn deze vragen serieus neemt en actief zoekt naar oplossingen.”

Wat verandert er?

Lijn 21 (Tielt-Doomkerke):

- Vanaf 6 november rijdt de bus (rit die vertrekt om 12.32 uur) op woensdag om via Zwevezele. Het vertrek van de bus naar Doomkerke wordt daardoor vervroegd naar 12.15 uur.

Lijn 22 (Zwevezele-Ardooie-Roeselare):

- Vanaf 4 november wordt er op weekdagen een grotere bus ingezet voor de rit van 7.25 uur.

- Vanaf 4 november wordt er op weekdagen (behalve op woensdag) een extra rit uitgevoerd met vertrek om 16.18 uur in Torhout en aankomst in Wingene Dorp om 16.47 uur.

- Vanaf 6 november rijdt er op woensdag een extra bus met vertrek om 12.15 uur in Torhout.

Gepubliceerd op  vr 18 okt 2019