Gemeente Wingene

Met je kleuter praten over gevoelens? Leen de emotiekoffer in de bib!

Samen met je kind over gevoelens praten is belangrijk, maar niet altijd evident. De emotiekoffer 'Het kleurenmonster' helpt je op weg. De koffer is geschikt voor kleuters van 3 tot 6 jaar en kan gratis geleend worden in de bib.
Samen met je kind praten over gevoelens is niet altijd even gemakkelijk. Jonge kinderen maken dagelijks verschillende emoties mee, maar kunnen deze nog niet altijd herkennen, laat staan benoemen. Om ouders daarbij te helpen bracht Huis van het Kind samen met onze bib in het voorjaar de emotiekoffer ‘Het kleurenmonster’ uit.

Wat zit er in de emotiekoffer? 

Het prentenboek ‘Het kleurenmonster’ (van Anna Llenas) vormt de rode draad van de emotiekoffer. Naast het prentenboek zit er allerlei spel- en knutselmateriaal in de koffer, zoals een bordspel, een emotiebarometer en pluche kleurenmonster-knuffels. Alles wat je nodig hebt om kinderen hun emoties te helpen begrijpen, erover te praten en er met kleuters creatief mee aan de slag te gaan. 

De koffer is geschikt voor kleuters van 3 tot 6 jaar en kan gratis geleend worden in de bib. Je vindt de koffer (als deze niet uitgeleend is) terug aan de balie. 
Gepubliceerd op  wo 04 okt 2023