Gemeente Wingene

Herinnering: Modder op de weg = pas je rijstijl aan!

Tijdens de drukke oogstwerkzaamheden voor land- en tuinbouwers is er bij regenweer meer kans op modder op de weg. Pas je rijstijl aan om gevaarlijke situaties te voorkomen. We roepen landbouwers ook op om verkeersborden te plaatsen. Modderige plaatsen kunnen door alle weggebruikers gemeld worden.

Er breekt opnieuw een drukke periode aan voor onze land- en tuinbouwers. Heel wat velden worden de komende weken geoogst. Tijdens deze periode is er op landelijke wegen heel wat uitzonderlijk vervoer van oogstmachines en andere landbouwvoertuigen. Deze voertuigen laten gemakkelijk een modderspoor na en dat verhoogt het slipgevaar op de weg. 

Modder op de weg-verkeersborden 

Landbouwers, transporteurs en loonwerkers zijn verplicht om modderige situaties te signaleren door specifieke verkeersborden op de openbare weg te plaatsen. Deze borden kunnen ook aangekocht worden bij de gemeente. Meer informatie over het aankopen en het plaatsen van de borden kan je hier terugvinden. 

Campagne 

De campagne ‘Modder op de weg’ roept alle landbouwers en bouwwerven op de modder op de weg verkeersborden te gebruiken en roept daarnaast ook alle weggebruikers op om hun rijstijl aan te passen en modder op de weg te melden via 1700 of meldpuntwegen.be

Tijdens deze drukke periode vragen we extra rekening te houden met elkaar. Wederzijds begrip zorgt sowieso voor vlotter en veiliger verkeer!

Gepubliceerd op  do 01 dec 2022