Gemeente Wingene

Monitoren

Wil je ons tijdens de zomer graag komen helpen op Grabbelpas en op het speelplein? Ben je creatief, wil je samen met andere leeftijdsgenoten leuke spelletjes in elkaar steken en wil je kinderen een supertoffe vakantie bezorgen? Dan is moni zijn echt iets voor jou!

Geef je naam en e-mail door aan de jeugddienst en dan houden we je op de hoogte.

Voorwaarden

Vanaf het jaar dat je 16 wordt, kun je bij ons ingezet worden als moni. Specifiek zoeken we een veertigtal monitoren en zes hoofdmonitoren. Je kan zelf aangeven wanneer je vrij bent. Dit kunnen losse dagen of volle weken zijn.
 
Alles wat je moet weten als monitor, vind je in de bijgevoegde monibrochure.

Vergoeding

  • Volle dag: € 32,71 (met brevet) of € 22,90 (zonder brevet)
  • Halve dag: € 24,53 (met brevet) of € 16,36 (zonder brevet)
  • Voorbereiding: € 6,542 (met brevet) of € 4,906 (zonder brevet)

Cursus animator

Als je een cursus ‘Animator in het jeugdwerk’ volgt en een geslaagde stage bij ons doorstaat, krijg je het brevet ‘Animator in het jeugdwerk’. Wij juichen het halen van een brevet zeker toe en eens je dit brevet hebt, verdien je ook extra. 

De gemeente kan zelf geen animatorcursussen organiseren, maar er zijn voldoende andere organisaties die dit wel doen. Daarbovenop kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen van de gemeente via de kadervormingssubsidie. Het enige wat je moet doen is je deelnameattest afgeven op de jeugddienst.

Enkele organisaties die deze animatorcursus organiseren: