Gemeente Wingene

Nieuw cultuurseizoen brengt 'Vuurwerk!'

Onder de titel ‘Vuurwerk’ stellen we het cultuurprogramma voor seizoen 2022-2023 voor.

“Voor de titel vonden we onze inspiratie bij zangeres Camille, die recent nog op Vlaanderen Feest bij ons te gast was”, vertelt schepen van Cultuur Brecht Warnez. In het gevarieerde aanbod aan muziek, comedy, theater en lezingen is er voor elk wat wils.

Alle registers open

Het nieuwe cultuurseizoen belooft alvast vuurwerk. “Na enkele moeilijke jaren voor culturele instellingen, kunstenaars, acteurs en artiesten gooien we alle registers open”, vult cultuurraadsvoorzitter Maarten Huvaere aan. Het aanbod mag alvast gezien worden. In het seizoen 2022-2023 zijn onder meer Sien Eggers, Peter Adriaenssens, Lukas Lelie, Lieven Scheire en Wannes Cappelle in Wingene te gast.

Sterkhouders van eigen bodem

Ook de gemeentelijke theatergezelschappen, Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en Wingenaar en wijnkenner-sommelier Gido Van Imschoot prijken op de agenda. “Er is muziek, theater, humor en zo veel meer, voor jong en oud en voor iedereen daartussenin”, zegt deskundige Cultuur Evelien Blommaert.

Samenwerking met verenigingen

Het cultuurprogramma in Wingene wordt ondersteund door de vele socio-culturele verenigingen die de gemeente rijk is. “We vragen hen om een voorstelling te ondersteunen, een deel van de opbrengst van de tickets en de baropbrengst gaan dan naar hun eigen werking”, voegt schepen Brecht Warnez nog toe. “Op die manier hebben we goed gevulde zalen en steunen we de verenigingen in hun werking.”

Online tickets bestellen

Tickets voor de voorstellingen zijn te koop sinds vrijdag 8 juli. Ze zijn verkrijgbaar in het nieuwe Vrijetijdspunt in het gemeentehuis of via de gemeentelijke website. “We experimenteerden vorig jaar al even met een digitaal reservatiesysteem”, zegt deskundige Cultuur Griet Creytens. “Dat systeem hebben we nu op punt gezet. Tickets zijn nu zeer vlot digitaal te reserveren en te betalen.”

Ontdek het volledige programma in de cultuurbrochure of op www.wingene.be/cultuurseizoen

Gepubliceerd op  di 12 jul 2022