Gemeente Wingene

Nieuwe doe-het-zelf-balie in de bib

De inlever- en uitleenstations in de bib zijn vernieuwd. Tegelijkertijd werd de inkomhal van bib kerk Hille heringericht.

De oude toestellen om materialen in te leveren en uit te lenen waren aan vernieuwing toe. De ideale gelegenheid om ook de inkomhal van een nieuwe en logischere inrichting te voorzien. 

Wat blijft hetzelfde? 

  • Je gebruikt de computers in de inkomhal om materialen in te leveren en uit te lenen. Ingeleverde materialen zet je nadien in de inleverkast of op de transportwagens. 
  • Via de computer kan je ook materialen verlengen, een overzicht van de geleende materialen opvragen en lid- en telaatgelden betalen. 

Wat is nieuw? 

  • Je kan materialen heel gemakkelijk inleveren of uitlenen door ze een voor een op de desk te plaatsen. Per "ingelezen" materiaal hoor je een geluidje ter bevestiging. 
  • Je kan je identiteitskaart of lidkaart scannen. Rode laserstralen tonen je precies waar je jouw kaart moet leggen. Je kan er ook nog steeds voor kiezen om je kaart in de gleuf in te voeren.
  • Je kan lid- en telaatgelden vanaf nu aan de computers betalen via Bancontact. Je volgt daarvoor de instructies die op het Bancontact-bakje naast de computer verschijnen. Betaal je liever cash, dan ga je langs aan de balie. 

De nieuwe computers zijn een stuk gebruiksvriendelijker, maar het kan in de beginfase even wennen zijn. Geef zeker een seintje mocht je hulp nodig hebben. We helpen je graag verder! 

Gepubliceerd op  do 22 feb 2024