Gemeente Wingene

Nieuwe fase werken Ruiseledesteenweg vanaf 12 februari

Vanaf maandag 12 februari starten de rioleringswerken in de Ruiseledsteenweg op. In een eerste fase komt de omgeving van de Ruiseledesteenweg vanaf de Balgerhoekstraat tot aan de Schuiferskapellestraat aan de beurt. De buurtbewoners kregen vorige week een infobrief in de bus met alle info.

In de week van 12 februari zal ter hoogte van deze zone één betonvak opgebroken zijn. De bronbemaling wordt geplaatst en op verschillende locaties worden de oude verlaten nutsleidingen geknipt. In de week die hierop volgt worden de grachten aangepakt en worden voorbereidingen getroffen voor het graafwerk. Het verkeer volgt onderstaande omleiding:

Omleiding fase 1: tussen Balgerhoekstraat en Schuiferskappelestraat

Fietsers en voetgangers:

  • er is een omleidingsroute voorzien via de Balgerhoekstraat en de Keukelstraat.

Gemotoriseerd verkeer:

  • Vanuit Wingene: omleidingsroute via Balgerhoekstraat, Keukelstraat en Kortstraat.
  • Vanuit Ruiselede: omleidingsroute via Kleine Veldstraat en Balgerhoekstraat.

Zwaar verkeer (+3,5T):

  • Vanuit Wingene: doorgaand verkeer Ruiseledesteenweg verboden, omleidingsroute via Tieltsteenweg N327 richting Tielt, N37 richting Ruiselede.
  • Vanuit Ruiselede: doorgaand verkeerd door centrum Ruiselede verboden, omleidingsroute via N37 richting Tielt, Tieltsteenweg N37 richting Wingene.

Vanaf midden maart start de fase 1b ter hoogte van het kruispunt Schuiferskapellestraat tot en met de Ruiseledesteenweg 143.

In beide fases duren de werken ongeveer tot mei vooraleer er een nieuwe laag asfalt wordt gegoten. De finale afwerking wordt ruim voor het bouwverlof voorzien. Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Klik hier voor meer info over het project

Gepubliceerd op  ma 05 feb 2024