Gemeente Wingene

Nieuwe marktplannen voor Wingene en Zwevezele vanaf november

De markt op woensdag in Wingene keert vanaf begin november terug naar de oude locatie rond de kerk. “Na een grondige evaluatie van de tijdelijke coronasituatie hebben we voor beide markten nieuwe marktplannen opgemaakt”, zegt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie.

“De opmaak van de nieuwe marktplannen voor Wingene en Zwevezele vertrekt vanuit de geleerde lessen door de noodgedwongen herindeling van de markten tijdens de coronapandemie”, klinkt het bij de gemeente. “We hebben rekening gehouden met de huidige bezetting, de specifieke noden van de individuele standhouders en de garantie op een evenwichtig en gevarieerd productenaanbod van voeding en niet-voeding.” Zowel voor de markt in Wingene op woensdagochtend als voor de markt in Zwevezele op zondagochtend werd er een nieuw marktplan opgemaakt.

Zomer- en wintermarktplan in Wingene

In Wingene verhuist de wekelijkse markt opnieuw naar de omgeving van de kerk en de Markt. “Op de Markt houden we tijdens de zomerperiode uiteraard rekening met de horecaterrassen”, zegt schepen Ann Mesure. Enkele marktstanden krijgen daarom een wisselende plaats tijdens de winter- en zomerperiode om zo tot een optimale en harmonische opstelling te komen voor beide periodes.

Vanaf november is het parkeerverbod, op woensdagochtend vanaf 5 tot 12.30 uur op de marktlocatie, ook opnieuw van kracht.

Tijdelijk marktplan in de Tramstraat in Zwevezele wordt definitief marktplan

“In het oude marktplan van Zwevezele stonden de standen in een U-vorm tegenover elkaar”, verduidelijkt schepen Ann Mesure. “Maar de tijdelijke opstelling van de standen in een L-vorm blijkt beter te werken. Het is veiliger en bovendien krijgt de markt daardoor meer zichtbaarheid.” Het tijdelijke marktplan in Zwevezele blijft dan ook behouden als vast marktplan.

Gepubliceerd op  di 26 okt 2021