Gemeente Wingene

Nieuwe toeristische gidsbeurten 'Zoveel meer!'

Onze gemeente lanceert in samenwerking met de Tieltse Gidsenkring gloednieuwe toeristische gidsbeurten in Wingene en Zwevezele. ‘Zoveel meer!’ omvat vier begeleide fiets- en wandelroutes. In een groep van maximum 20 deelnemers word je op ontdekkingstocht genomen door de ervaren gidsen.

Een leuke groepsactiviteit in de lente, zomer of herfst voor wie van beweging en cultuur houdt. “Verenigingen en vriendengroepen zijn vaak op zoek naar een leuke activiteit op maat in de buurt”, vertelt schepen van Toerisme, Jens Danneels. “Een begeleide fiets- of wandeltocht in onze gemeente is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van groepsactiviteiten in de buurt om er een geslaagde uitstap van te maken.”

Zoveel meer! Fiets- en wandeltochten

Onze gemeente heeft heel wat in huis om te voet of met de fiets op ontdekkingstocht te gaan. Zoveel meer dan je al wist! Tijdens de fiets- en wandelroutes kom je meer te weten over verschillende thema’s: erfgoed, natuur, landbouwevolutie, folklore, leuke anekdotes

Geert Storme, voorzitter van de Tieltse Gidsenkring, is enthousiast: “We dompelen je met onze fiets- en wandelroutes onder in het verleden van Wingene en Zwevezele. Het ontstaan van het dorp Zwevezele, de oude restanten in het Bulskampveld, de rijke geschiedenis van het Sint-Pietersveld, markante figuren in Zwevezele … noem maar op. Elke route is dan ook de moeite waard!”

Boeken kan vanaf nu!

Een begeleide tocht boeken kan per groep van maximaal 20 deelnemers en kost 35 euro per groep. De tochten gaan door van de lente tot de herfst. Boeken kan digitaal of telefonisch via het Vrijetijdspunt op 051 65 04 40.

Ontdek hier 'Zoveel meer!' en boek je gidsbeurt

Gepubliceerd op  vr 31 mrt 2023