Gemeente Wingene

Nieuws uit de Beernemsteenweg

De ingrijpende wegenis- en rioleringswerken in de Beernemsteenweg verlopen momenteel vlot. Binnenkort schuift de aannemer de werfzone opnieuw een stukje op.

Het nieuws over de Beernemsteenweg als eerste in jouw digitale postbus? Schrijf je hier in! 

Onderbreking van de Romerijstraat vanaf 14 tot en met 18 februari

Vanaf vrijdag 14 februari tot en met dinsdag 18 februari sluit de aannemer de Romerijstraat, waar eerder al de riolering vernieuwd werd, af om te werken aan de wegenis. Eerst worden voorbereidende werken uitgevoerd, vervolgens de funderingswerken en tenslotte krijgt deze straat een eerste asfalteringslaag. Het lokaal verkeer richting Beernem volgt tijdens de onderbreking de omleiding via de Bedelfstraat. 

De aannemer maakt gebruik van deze onderbreking om op dinsdag 18 februari ook de tweede asfalteringslaag aan te brengen op een deel van de Beernemsteenweg zelf, vanaf het kruispunt met de Romerijstraat tot aan huisnummer 77 (bedrijf Oosthout). Dit heeft gevolgen voor de bewoners van De Gruyterdreef en de achterliggende straten. Zij kunnen op dinsdag 18 februari gebruikmaken van de tijdelijke weg in steenslag om het kruispunt te passeren om zo richting Beernem te rijden. 

Zonder onvoorziene omstandigheden gaat zowel de Romerijstraat als dit stukje van de Beernemsteenweg opnieuw open voor het verkeer vanaf woensdag 19 februari. 

Kruispunt Schaapsdreef onderbroken vanaf woensdag 19 februari

Op woensdag 19 februari starten we dan de volgende fase op: de rioleringswerken vanaf de Schaapsdreef richting Wingene. De huidige werkzone ter hoogte van de Rakestraat wordt dus uitgebreid en bijgevolg wordt ook het kruispunt van de Beernemsteenweg met de Schaapsdreef vanaf woensdag 19 februari onderbroken voor alle verkeer. De aannemer hoopt deze fase in de loop van april af te ronden. 

Vanaf de start van de onderbreking is er een nieuwe omleiding van kracht: het lokale verkeer dat van Wingene naar Beernem rijdt, wordt omgeleid via de Peerstalstraat en de Gravestraat. Om overlast door kruisende wagens te voorkomen is het deel van de Gravestraat tussen de Peerstalstraat en de Schaapsdreef enkel toegankelijk voor eenrichtingsverkeer (in de richting van Wingene richting Beernem). Lokaal verkeer dat van Beernem richting Wingene rijdt, kan via de Romerijstraat, de Bedelfstraat en vervolgens de Beernemsteenweg richting de Peerstalstraat rijden. Opgelet, deze omleiding is enkel van toepassing voor lokaal verkeer. Doorgaand verkeer blijft de grote omleiding vanaf parking Het Aanwijs in Beernem volgen. 

Gepubliceerd op  do 13 feb 2020