Gemeente Wingene

Standhouders gezocht voor boerenmarkt en tuinbeurs op de Dag van het Park

Op zondag 26 mei worden in het kader van de Dag van het Park opnieuw verschillende activiteiten georganiseerd in het Zwevezeelse Kasteelpark. We zijn nog op zoek naar deelnemers aan de boerenmarkt en de tuinbeurs.

De Dag van het Park gaat traditioneel door op de laatste zondag van mei. Op deze dag staat in heel Vlaanderen het belang van gemeentelijk groen centraal.

Al jaren grijpt de gemeente dit evenement aan om een aantrekkelijk programma met een mix van natuur- en cultuurbeleving aan te bieden in het Zwevezeelse Kasteelpark. Dit jaar willen we opnieuw een boerenmarkt en een tuinbeurs opnemen in het programma.

Voor de boerenmarkt zijn we op zoek naar land- en tuinbouwers uit Wingene of Zwevezele die op zondag 26 mei tussen 14 en 18 uur producten van eigen kweek te koop willen aanbieden. Het gaat hierbij zowel over verse als verwerkte producten. Zo kunnen naast groenten, eieren, fruit, aardappelen, bloemen, planten bijvoorbeeld ook kaas en andere zuivelproducten aangeboden worden.

Ook voor de tuinbeurs zoeken we ons exposanten uit eigen gemeente. We richten ons in het bijzonder tot bedrijven, aannemers, handelaars, leveranciers, beroepsgroepen met producten die te maken hebben met de ‘tuin’ of ‘tuinbeleving’ willen uitstallen of ambachten die met dit thema te maken hebben willen demonstreren.

We denken onder aan producten zoals bomen, heesters, bloembollen, parkplanten, waterplanten, tuinmeubilair, tuinverlichting, tuinverhardingen, tuinbeelden, materiaal voor tuinaanleg en –onderhoud, vijverbenodigdheden, bloembakken, afsluitingen… en ambachten zoals bloemsierkunst, landschaps- en tuinarchitectuur, potten bakken…

De deelname aan de boerenmarkt en tuinbeurs is kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich tot 6 mei melden bij de milieudienst.

Gepubliceerd op  zo 24 feb 2019