Gemeente Wingene

Update over besmetting coronavirus in woonzorgcentrum Amphora vzw

In het woonzorgcentrum Amphora in Wingene werden alle bewoners inmiddels getest op het coronavirus. 6 bewoners die geen symptomen vertoonden bleken positief. In totaal zijn nu 40 van de 150 bewoners besmet met het coronavirus, dit komt overeen met 27% van het totale aantal bewoners.

 Burgemeester Hendrik Verkest pleitte sinds de eerste besmetting voor een uitgebreide testing. “Alleen door volledig in kaart te brengen wie drager is van het virus (ook zonder duidelijke symptomen) en wie niet, kan je juist handelen en de beste beslissingen nemen. Het feit dat we in woonzorgcentrum Amphora sneller begonnen zijn met het testen van bewoners, ook al mocht dit volgens de richtlijnen eigenlijk nog niet, heeft er zeker voor gezorgd dat het aantal besmettingen relatief beperkt gebleven is.”

Interne zorgorganisatie afstemmen en beschermingsmiddelen efficiënter inzetten

De resultaten nemen heel wat onzekerheid weg bij de bewoners en hun familie, maar ook bij de medewerkers. “We zijn nu in staat om de bewoners die positief testten aangepaste zorg te bieden. Onze interne werking wordt hier maximaal op afgestemd”, zegt Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van Woonzorggroep GVO. “Op die manier kunnen we elke bewoner, ook diegenen die niet besmet zijn, de beste zorg blijven bieden. Ook de beschikbare beschermingsmiddelen kunnen nu correcter en efficiënter ingezet worden.”

Gepubliceerd op  vr 10 apr 2020