Gemeente Wingene

Vooralarm afgegaan: aantal coronabesmettingen in onze gemeente stijgt snel

De kleur van onze gemeente op de coronakaart kleurt steeds roder. We vragen uitdrukkelijk om extra waakzaam te zijn en de maatregelen strikt op te volgen. Elke dag opnieuw, maar zeker ook tijdens de feestdagen.
Nergens in het land stijgt het aantal coronabesmettingen zo sterk als in onze provincie. Intussen is in onze gemeente ook het vooralarm opnieuw afgegaan. Concreet wil dat zeggen dat in het opvolgsysteem van Sciensano de voorbije dagen een hoger aantal besmettingen werd vastgesteld. 

Blijf de maatregelen opvolgen

Als gemeente willen we ons niet zomaar bij de feiten neerleggen. We hebben intussen al bewezen dat het strikt opvolgen van de maatregelen het aantal besmettingen snel kan doen afremmen. Daarom willen we een beroep doen op de inzet en het doorzettingsvermogen van al onze inwoners om de maatregelen consequent en nauwgezet te blijven opvolgen.
 

Lokale crisiscel staat klaar 

Onze lokale crisiscel staat nog steeds dag en nacht klaar om federale en regionale maatregelen door te vertalen naar onze gemeente, risico's af te wegen en te beperken, de lokale contacttracing in goede banen te leiden en te helpen bij de bronopsporing, vragen te beantwoorden, doelgroepen goed te informeren ... 

Volg onze infokanalen

We hebben een heleboel communicatiekanalen ter beschikking:
 
Gepubliceerd op  vr 11 dec 2020