Gemeente Wingene

Update 19 juli: Overlegcomité wil stap voor stap versoepelen

Een Covid Safe Ticket voor evenementen, regels voor reizigers aangescherpt, mondmaskers en de afstandsregels behouden ... Kom hier te weten wat er werd beslist tijdens het Overlegcomité.

Op maandag 19 juli 2021 kwam het Overlegcomité opnieuw samen om de huidige en toekomstige coronamaatregelen onder de loep te nemen. Omwille van het stijgend aantal besmettingen wil het Overlegcomité de versoepelingen stap voor stap en met veel geduld doorvoeren. 

Covid Safe Ticket voor evenementen vanaf 1.500 aanwezigen

Vanaf 13 augustus kunnen buitenevenementen vanaf 1.500 aanwezigen plaatsvinden zonder maatregelen zoals mondmaskers of sociale afstandsregels op voorwaarde dat ze het Covid Safe Ticket gebruiken. Voor grote evenementen zoals Pukkelpop was zo'n ticket gelinkt aan de Covidsafe-app al verplicht.

Overlegcomité bevestigt gebruik van mondmaskers en sociale afstandsregels

Het Overlegcomité heeft ook nog eens de niet-farmaceutische ingrepen bevestigd. OP drukke plaatsen, in winkels en op het openbaar vervoer ben je dus nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen en afstand te houden. 

Regels voor reizigers aangescherpt

Wie terugkomt van een EU-land waar varianten circuleren, en nog niet volledig gevaccineerd is, moet een PCR-test afleggen op dag 1 en dag 7. Bij een positieve test volgt een verplichte quarantaine van 10 dagen. De opvolging van deze maatregel zal in de toekomst nauwgezetter gebeuren. Het Overlegcomité besliste ook om de controles op te drijven in luchthavens en treinstations om na te gaan of reizigers hun PLF-formulier correct hebben ingevuld en of ze over een digitaal coronacertificaat beschikken. 
 
 
Gepubliceerd op  ma 19 jul 2021