Gemeente Wingene

Officiële opening van padelterreinen op sportpark - beleef het mee op vrijdag 22 mei!

In onze gemeente worden deze week drie gloednieuwe padelterreinen geopend op het sportpark. “Padel is de laatste nieuwe trend op vlak van sport. Deze terreinen zijn een grote aanwinst voor onze gemeente”, zegt Lieven Huys, schepen van Sport.

Het initiatief voor de aanleg komt van tennisclub TC Aquila, de gemeente stelde de grond ter beschikking en er kwam ook een financiële bijdrage van Sport Vlaanderen. Het grote openingsfeest kan, omwille van de coronamaatregelen, helaas niet doorgaan, maar tennisclub TC Aquila zorgt op vrijdag 22 mei 2020 graag voor een origineel alternatief.

Padel, de snelst groeiende sport voor jong en oud

“Padel is één van de snelst groeiende sporten in België”, vertelt schepen Lieven Huys. Deze nieuwe racketsport is ontstaan in Zuid-Amerika en maakt een mix van tennis en squash. De bal moet over het net gespeeld worden zoals bij tennis, maar het terrein is afgebakend met glazen wanden waardoor de bal ook via de wanden gespeeld kan worden zoals bij squash. Padel wordt steeds twee tegen twee gespeeld waardoor ook de sociale factor een belangrijke troef is.

“Padel vraagt minder technische vaardigheden dan tennis om tot een hogere spelbeleving te komen”, legt Tom Deprez, voorzitter van TC Aquila, uit. “Vergelijk het met badminton waarbij elke speler op zijn niveau toch tot een leuk spel kan komen. Dit maakt van padel een toegankelijke sport voor jong en oud.”

Origineel alternatief voor opening

Door de coronamaatregelen kan de geplande opening van deze indrukwekkende infrastructuur helaas niet doorgaan. De tennisclub ging daarom op zoek naar een origineel alternatief zodat dit unieke moment niet onopgemerkt passeert. Op vrijdag 22 mei 2020 om 20.20 uur kan iedereen in de woonkamer de officiële inhuldiging van de padelterreinen en de start van het padelseizoen mee beleven via de Facebook- en Instagramkanalen van ‘Aquila Tennis-Padel’ en de gemeente Wingene. Er zijn demonstratiewedstrijden voorzien van de lokale trainers van TC Aquila en enkele verrassingsspelers! “Het loont dus zeker en vast de moeite om af te stemmen en zo de sport beter te leren kennen”, aldus Tom Deprez.

Gratis testen in juni

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen deelnemen aan een gratis proefmaand. Zo worden er gratis rackets ter beschikking gesteld voor vrij spel. Mits reservatie en het volgen van alle veiligheidsvoorschriften kunnen alle inwoners deze nieuwe sport uittesten.

Voor meer info en reservatie kan je op de vernieuwde website van TC Aquila terecht.

De bouwwerken gaan nog even verder

De officiële opening van de nieuwe padelterreinen kondigt het eerste padelseizoen aan, maar voorlopig nog niet het einde van de bouwwerken. Na de zomervakantie gaan de bouwkranen opnieuw aan de slag om de vier bestaande tennisterreinen te overkappen. “We gaan voor een vaste tentenconstructie die bij mooi weer aan de zijkanten open kan om toch het buitengevoel te creëren, maar die er ook voor zorgt dat de terreinen in de winter bespeelbaar blijven”, zegt voorzitter Tom Deprez. “Weer of geen weer, in Wingene spelen we vanaf dan het volledige jaar door tennis.” Zonder onvoorziene omstandigheden worden deze werken half november afgerond.

Steun van Sport Vlaanderen

Binnen het decreet van ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur subsidieert Sport Vlaanderen de aanleg van de padelterreinen en de overkapping van de tennisterreinen voor een bedrag van 138.764 euro.

Gepubliceerd op  di 19 mei 2020