Gemeente Wingene

Omleidingen

Doorgaand en zwaar verkeer

De globale omleiding voor doorgaand (zwaar) verkeer gebeurt gedurende de werken via Zwevezele N50 – Oostkamp. Unizo Wingene-Zwevezele informeert de bedrijven in de industriezone Hille hierover.

Tijdens de fases waarbij de Beernemsteenweg in beide richtingen afgesloten wordt voor doorgaand verkeer, is de volgende lokale omleiding voorzien:

  • Torenweg “Aanwijs” – Vagevuurstraat – Bruggesteenweg (Ruiselede) - Wingenesteenweg (Ruiselede) – Ruiseledesteenweg (Wingene)

Lokaal verkeer

Ligt jouw eindbestemming in de onmiddellijke omgeving van de werfzone? Dan val je onder lokaal verkeer en kan je ook omrijden via de Predikherenstraat. Om vlot verkeer mogelijk te maken, zijn daar tien nieuwe uitwijkstroken voorzien. 

Bijkomende, plaatselijke omleidingen

Tijdens de werken kunnen er, naast de vaste wegomleidingen, steeds bijkomende verkeersmaatregelen worden genomen om sluipverkeer en overlast tegen te gaan.

Zo is sinds 19 februari 2020 en opnieuw vanaf de heropstart van de werken (omwille van het coronavirus) het kruispunt met de Schaapsdreef onderbroken. Bijgevolg is er een bijkomende omleiding van kracht: het plaatselijk verkeer (bijvoorbeeld inwoners die in de Beernemsteenweg of een van de zijstraten wonen) dat van Wingene naar Beernem rijdt, wordt omgeleid via de Peerstalstraat en de Gravestraat.

Plaatselijk verkeer dat van Beernem richting Wingene rijdt, kan via de Romerijstraat, de Bedelfstraat en vervolgens de Beernemsteenweg richting de Peerstalstraat rijden. Opgelet, deze omleiding is enkel van toepassing voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer blijft de grote omleiding vanaf parking Het Aanwijs in Beernem volgen (zie hierboven). 

Op zoek naar een laatste stand van zaken van de werken? Neem dan hier een kijkje!