Gemeente Wingene

Online aangifte poliovaccinatie mogelijk

Sinds kort kan jij de poliovaccinatie van jouw kind ook online registreren! Je hoeft dus niet meer fysiek langs te komen bij Dienst Burgerzaken met het verplichte attest van jouw kind(eren).
In België is de poliovaccinatie de enige verplichte vaccinatie voor kinderen. Elk kind krijgt vier vaccinaties voor de leeftijd van achttien maanden, tenzij er neven- of tegenwerkingen zijn. Bij de geboorte ontvangt u een polioattest, dit attest bezorgt u na de laatste vaccinatie op 15 maanden terug aan uw gemeentebestuur.

Hoe registreer je het attest? 

Bij de geboorteaangifte van jouw kind zit een polioattest. Bewaar dit totdat uw kind volledig ingeënt is tegen polio. Laat na de laatste dosis (op 15 maanden) het attest invullen door de arts die de baby heeft gevaccineerd.

Het polioattest kan je daarna indienen via deze link. Je hoeft enkel het bewijs van vaccinatie op te laden. Het attest wordt dan ingescand in het dossier van jouw kind. 

Vraag jouw documenten online aan

Wist je dat je voor heel wat zaken (zoals attesten en uittreksels aanvragen, een adreswijziging doorgeven, een nieuwe PIN- en PUK-code aanvragen …) je niet eens hoeft langs te komen in het gemeentehuis? Via het digitaal loket regel je dat snel en gemakkelijk vanuit jouw luie zetel.
 
Gepubliceerd op  ma 03 okt 2022