Gemeente Wingene

Reserveren van zalen en materialen kan nu ook vlot en snel online

Vanaf vrijdag 1 oktober is het in onze gemeente mogelijk om als vereniging een gemeentelijke zaal of feestmateriaal online te reserveren. We lanceren daarvoor een gebruiksvriendelijke online reservatietool.

Ontdek de online reservatietool

“Dit is een volgende stap in het digitaliseren van onze dienstverlening”, zegt Brecht Warnez, schepen van Dienstverlening, IT en Administratieve Vereenvoudiging. “Het gebruiksgemak voor onze verenigingen en inwoners is de belangrijkste troef”, benadrukt Jens Danneels, schepen van Jeugd en Sport.

Voortaan verloopt het reserveren van gemeentelijke infrastructuur, zowel socio-culturele zalen als sportaccommodaties, en van feestmateriaal, volledig digitaal. “Verenigingen en clubs die op zoek zijn naar een locatie voor hun volgende activiteit kunnen online zelf een beschikbare zaal zoeken en ze meteen ook reserveren”, licht schepen Jens Danneels toe. “Ook feestmateriaal, zoals tafels en stoelen, kan op dezelfde manier worden gereserveerd.”

Digitalisering

Het online reservatieplatform past in de bredere digitaliseringsstrategie. Zo maakte onze gemeente twee jaar geleden al de overstap naar het online inschrijven voor vakantieactiviteiten, en experimenteerde het de voorbije zomer met een online ticketsysteem. “Het werken met online tickets voor ons evenementenplein werd positief onthaald. Achter de schermen werken we hard verder aan een vervolg.”

Digitaal werken wordt bij ons beschouwd als een derde pijler van de dienstverlening. “Naast het nieuwe online platform blijven ook onze bestaande kanalen beschikbaar voor het reserveren van accommodaties of materiaal. We blijven telefonisch bereikbaar en iedereen is ook welkom bij Dienst Vrije Tijd in recreatiebad de Alk”, aldus schepen Brecht Warnez. “We willen niemand uit het oog verliezen.”

Ontdek de reservatietool

De nieuwe online reservatietool is vanaf 1 oktober 2021 beschikbaar via deze pagina. Verenigingen vinden er ook de nodige handleidingen en op maandagavond 18 oktober staat er nog een infosessie voor hen gepland. Wil je deze niet missen? Schrijf je dan snel in via het invulformulier in ons digitaal loket.

Gepubliceerd op  vr 01 okt 2021