Gemeente Wingene

Ons vaccinatiecentrum komt in de Europahal in Tielt

De kogel is door de kerk! Binnen de regio Midwest, waar onze gemeente en ook onze eerstelijnszone deel van uitmaken, worden 3 vaccinatiecentra uitgebouwd. Eentje daarvan komt in de Europahal in Tielt. Daar zullen alle inwoners van onze gemeente het vaccin toegediend krijgen.
We blijven als gemeente voorstander van een eigen vaccinatiecentrum en blijven ook kandidaat om deze ambitie eventueel in een latere fase te concretiseren. Maar Vlaanderen heeft de randvoorwaarden uitgetekend voor de keuze van de locaties. Er is gekozen om maximaal te vaccineren op collectieve basis. Logistieke haalbaarheid, nabijheid en efficiëntie zijn daarvoor de belangrijkste redenen.

Wingene zit mee aan tafel

Het feit dat er in onze gemeente geen vaccinatiecentrum komt, wil niet zeggen dat we niet meer aan tafel zitten. Via de regio Midwest en onze eerstelijnszone blijven we sowieso betrokken en houden we mee de regie in handen.
 
Als gemeente zorgen we sowieso voor de nodige ondersteuning om ervoor te zorgen dat iedere inwoner vlot in het centrum geraakt (onder andere door goede bereikbaarheidscommunicatie). Wie niet of minder mobiel is, helpen we met het zoeken naar een oplossing.

Europahal in Tielt

Troeven van ons vaccinatiecentrum in de Europahal in Tielt: centrale ligging, vlot bereikbaar, voldoende oppervlakte en voor lange tijd beschikbaar. Ook de nabijheid van een ziekenhuis , belangrijk op vlak van logistieke ondersteuning en opvolging, speelt mee.
 
 
Heb je nu al vragen over de vaccinatie zelf? Neem dan een kijkje op de website van de Vlaamse overheid. Je vindt er een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.
 
Gepubliceerd op  vr 15 jan 2021