Gemeente Wingene

Ons vaccinatiecentrum verhuist binnenkort

De vaccinatiecentra in Vlaanderen blijven langer open dan voorzien om de 85- en 65-plussers en de 12-jarigen van een (extra) prik te voorzien. Vanaf half oktober gebeurt dat vanop een nieuwe locatie in Tielt. De locatie zelf is momenteel nog niet bekend.
De vaccinatiecentra blijven dan toch verder werken na 15 oktober. Zo ook ons vaccinatiecentrum, alvast tot en met eind dit jaar. Dat zal dan niet meer in de Europahal zijn; daar worden de laatste prikken gezet op woensdag 13 oktober. Het vaccinatiecentrum wijkt daarna uit naar een andere locatie. Omwille van de centrale ligging zal ook deze nieuwe vaccinatieplek in Tielt worden ingericht. Dat is afgesproken met onze partnergemeenten, eerstelijnszone RITS en Midwest. Zeer binnenkort volgt meer nieuws daarover.

De timing van de volgende prikken 

  • Momenteel zijn de 85-plussers en mensen met een verzwakt immuunsysteem nog aan de beurt voor hun derde prik. Deze prikken worden in de Europahal in Tielt toegediend.¬†
  • Daarna is het even temporiseren vooraleer de 65-plussers worden uitgenodigd en gevaccineerd, op de nieuwe locatie. Zij krijgen hun derde prik in de loop van november en december; in elk geval nog voor Kerstmis.
  • Voor woonzorgcentra en andere collectiviteiten geldt een andere regeling; zij worden apart gecontacteerd.
  • Jongeren die recent 12 werden, worden dan weer later dit najaar nog uitgenodigd.
Gepubliceerd op  za 09 okt 2021