Gemeente Wingene

Ontdek lekkers in je buurt met de korte keten kaart-actie!

Gemeente Wingene organiseert dit jaar opnieuw de Korte Keten Kaart-actie. Met deze wedstrijd, die loopt vanaf 1 mei tot en met 30 juni, wil de gemeente iedereen aanmoedigen om producten rechtstreeks bij de lokale landbouwers aan te kopen en zo de voedselketen te verkorten.

Ontdek onze digitale kaart en alle verkooppunten

Wingene is al enkele jaren officieel erkend als Fairtrade Gemeente en zet dit in de verf door jaarlijks een bijhorende actie te organiseren. Omwille van de coronacrisis werd de Korte Keten Kaart-actie vorig jaar geannuleerd.

Bewust eten en kopen

“Veel mensen gaan bewuster om met wat ze eten”, zegt schepen Hedwig Kerckhove. “We willen daarom iedereen blijven aanmoedigen om producten rechtstreeks bij de lokale landbouwers aan te kopen, want via de landbouwer kom je opnieuw in contact met de landbouwactiviteiten en leer je de voordelen van hun producten appreciëren.”

Rechtstreeks bij de landbouwer kopen is daarnaast ook goed voor het milieu. Het verkort de weg van producent tot consument en het beperkt ook het verpakkingsafval. Door lokaal te kopen, haal je als consument een kwaliteitsvol product in huis terwijl de producent een eerlijke prijs ontvangt. “Op deze manier steunen we onze lokale landbouw”, benadrukt schepen Hedwig Keckhove.

20 winnaars

“Er staan dit jaar 18 verkooppunten op onze vernieuwde kaart”, vertelt schepen Hedwig Kerckhove. “Bij iedere aankoop bij een deelnemende landbouwer krijg je een sticker. Deze stickers verzamel je op de Korte Keten Kaart.” Onder alle volle spaarkaarten worden 20 winnaars getrokken die een mand met (h)eerlijke en duurzame producten cadeau krijgen t.w.v. 25 euro. De actie loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2021. Volle spaarkaarten kunnen ingediend worden tot 5 juli in het gemeentehuis en bij de deelnemende landbouwers:

Gepubliceerd op  vr 30 apr 2021