Gemeente Wingene

Onthaalpoort Wildenburg

De aannemer Seru is volop bezig met het project Onthaalpoort Wildenburg. Behalve een nieuw fietspad en parkeerzone wordt ook de begraafplaats en kerkomgeving onder handen genomen.

Er werd ondertussen een nieuw centraal pad en zijpaden aangelegd op de begraafplaats, de aannemer werkt in de week van 23 oktober de uitgewassen beton verder af. Begin oktober werd er op de begraafplaats van Wildenburg gras ingezaaid.

Toegankelijkheid herfstverlof?

Voor de aankomende periode van 1 november doet de aannemer de nodige inspanningen om vanaf zaterdag 28 oktober de inkom opnieuw bereikbaar te maken. Hij zal er eveneens voor zorgen dat de paden tussen de graven begaanbaar zijn.

Gelieve de afgebakende zones met signalisatielint niet te betreden.

Bereikbaarheid herfstverlof?

Tijdens de Allerheiligen en Allerzielen periode kan men nog steeds de wagen parkeren t.h.v. de parking kerk Wildenburg. De parking blijft toegankelijk tot 6 november 2023.

In de dreef naar het kerkhof van Wildenburg is er een plaatselijk verbod voor gemotoriseerd verkeer. Enkel minder mobiele personen kunnen de wagen parkeren t.h.v. het kerkhof Wildenburg. Ter hoogte van de ingang begraafplaats zijn er twee mindervalide parkeerplaatsen voorzien en bruikbaar. We vragen om met de wagen telkens te draaien t.h.v. de centrale ingang van het kerkhof Wildenburg. (zie rode zone)

  • Plaats je wagen t.h.v. de parking kerk Wildenburg (zie blauwe zone)
  • Ga te voet naar het kerkhof via de dreef
  • Minder mobiele personen kunnen terecht op de mindervalide parkeerplaatsen voor het kerkhof van Wildenburg. (zie gele zone)

Vooruitblik kerkomgeving

Vanaf 6 november wordt ter hoogte van de inrit parking, kant Beernemsteenweg, tot aan de achterliggende woningen de verharding en parking opgebroken. De dreef naar de begraafplaats en de kerk zelf (voordeur) blijven tijdens deze periode bereikbaar voor (ceremonie-)wagens. Parkeerplaatsen zijn op dit moment beperkt.

Tijdens de kerstperiode wordt de parking dat tijdelijk dienst doet als werfopslag en toegang opnieuw open gesteld voor bezoekers.

Na de eindejaar periode komt de parking zelf en de toegangsweg dreef aan de beurt. Op dat moment is de helft van de voorzijde kerk en de toegangsweg naar achter opnieuw bruikbaar.

De hinder proberen we voor iedereen te beperken.

Alvast bedankt voor jullie begrip.

Gepubliceerd op  ma 23 okt 2023