Gemeente Wingene

Wingenaren in de wereld: Freddy en Bernice in Ivoorkust

Sommige inwoners leren onze wereld op een andere manier kennen door zich als vrijwilliger in te zetten tijdens zinvolle projecten van ontwikkelingssamenwerking wereldwijd. Zo trokken Freddy Hellebuyck en Bernice Dewaele eind maart richting Ivoorkust.

Vrijwilligerswerk hoeft niet altijd onder de eigen kerktoren. Sommige Wingenaren trekken als vrijwilliger de wijde wereld in. Door, in nauwe samenwerking met de lokale bevolking, maatschappelijke problemen op gebied van onderwijs, gezondheidszorg, landbouw,... aan te pakken, dragen ze hun steentje bij aan een betere wereld en leren ze tegelijkertijd andere culturen kennen. 

Het avontuur van Freddy en Bernice in Ivoorkust

Inwoners Freddy Hellebuyck en Bernice Dewaele vertrokken eind maart 2019 richting Assouiendé in Ivoorkust om verder te werken aan het school- en naaiproject 'Waka waka'. Ze naaiden opnieuw heel wat uniformen en bouwden ook enkele nieuwe klassen bij. Freddy en Bernice willen zich verder inzetten voor het project dat bijdraagt aan een beter leven voor de plaatselijke bevolking in Ivoorkust. 

Hun kleinkind Gaëtan Hellebuyck maakte een verslag over het avontuur van zijn grootouders…

"Ondertussen zijn mijn oma en opa al vier keer naar Afrika geweest en elk jaar is het er super leuk.

Het eerste jaar heeft opa geholpen aan de bouw van het verzorgingscentrum en heeft oma uniformen gemaakt voor de schoolkinderen samen met de mama’s.

Het tweede jaar heeft opa de eerste klas gebouwd en deed hij ook het grondwerk voor de refter. Zoals in het eerste jaar heeft oma samen met de andere mama's uniformen gemaakt.

Het derde jaar heeft opa verder gewerkt aan de refter en naaide oma intussen verder aan de uniformen. 

Dit jaar kon opa de refter beginnen schilderen en werd er ook een tweede klas gebouwd. Daarna was er een openingsfeest van de refter en ieder schoolkind kreeg een gratis middagmaal! 

Met de opbrengst van onze eerste Afrikaanse avond in 2018, die een groot succes was, konden we voor een groot stuk een klas betalen. In naam van oma Bernice en opa Freddy een grote dank je wel aan iedereen die op de Afrikaanse avond aanwezig was!" 

Gepubliceerd op  di 08 okt 2019