Gemeente Wingene

Onze gemeente kleurt roze: Bevolkingsonderzoek Borstkanker

In oktober, dat is de internationale maand in de strijd tegen borstkanker , brengen we het Bevolkingsonderzoek Borstkanker onder de aandacht. Maar wat is dat nu eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk.
Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen zich om de twee jaar gratis laten onderzoeken op borstkanker. Zo’n screeningsmammografie kan afwijkingen in de borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter. 4 op de 10 vrouwen van 50 tot en met 69 jaar in onze gemeente nemen niet deel aan dit gratis onderzoek .

Gezonde Gemeente

Dit jaar zetten we als Gezonde Gemeente alles op alles om elke vrouw van 50 tot en met 69 jaar aan te moedigen om zich preventief te laten onderzoeken. Help je ons een handje om deze belangrijke boodschap verder te verspreiden?
 

Op zoek naar meer info?

 
Wil je weten wanneer je een uitnodiging in de brievenbus mag verwachten? Of wil je meer te weten komen over het Bevolkingsonderzoek Borstkanker? Neem dan een kijkje op deze website of vraag ernaar bij je huisarts.
Gepubliceerd op  do 14 okt 2021