Gemeente Wingene

Onze gemeente kondigt de Wingenebon aan

Vanaf februari 2022 doet de Wingenebon zijn intrede, een cadeaucheque waar je bij deelnemende lokale handelaars terecht kan. Gemeente Wingene werkt hiervoor samen met het platform Gift2Give die gespecialiseerd is in gemeentelijke cadeaubonnen.

“Sinds eind 2020 gebruiken we dit platform eigenlijk in kader van het post-corona relanceplan, waarbij we nood hadden aan een systeem om consumptiecheques en cadeaubonnen aan te bieden voor onze zorgmedewerkers. Dankzij die positieve ervaring beslisten we om het platform uit te breiden in vorm van de Wingenebon”, vertelt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie.

Nieuwe gemeentelijke cadeaubon

De gloednieuwe Wingense cadeaubon zal je via de gemeente kunnen bestellen en kunnen uitgeven bij elke Wingense handelaar die zich op het platform registreert. Zo’n gemeentelijke cadeaubon is een klassiek instrument dat intussen vaak gebruikt wordt om de lokale economie te stimuleren.

“De vraag naar een gemeentelijke cadeaubon is er al langer dan vandaag”, zegt schepen Ann Mesure. “Er bestaan verschillende systemen maar met de firma Gift2Give hebben we nu een platform gevonden dat perfect aan onze eisen voldoet: betrouwbaar en eenvoudig in gebruik zowel voor de gemeentelijke administratie als voor de handelaars zelf.”

Hoe werkt de bon? 

Je zal de Wingenebon op twee manieren kunnen aankopen: digitaal via de webshop of een papieren versie aan het loket, in een handig bankkaartformaat en een leuke geschenkverpakking.

Bij aankoop wordt een bedrag naar keuze op de bon geladen. Het bedrag kan je geheel of gedeeltelijk besteden bij verschillende deelnemende handelaars. Handelaars ontwaarden de bon bij betaling door de QR-code te scannen met een app op de smartphone of door een code in te geven op het webplatform. Ten laatste een week na het ontwaarden ontvangt de handelaar automatisch het geld op zijn rekening.

Lancering in februari 2022

In het voorjaar van 2022 zal de Wingenebon beschikbaar zijn. Schepen Ann Mesure verduidelijkt: “In de komende weken wordt het systeem verder op punt gezet. We voorzien in januari een specifieke communicatiecampagne en ook een infosessie voor de Wingense ondernemers. We zouden de Wingenebon willen lanceren in februari. Het kan een leuk ideetje zijn voor wie inspiratie zoekt voor een Valentijnsgeschenk en daarmee de lokale economie wil steunen.”

Gepubliceerd op  di 14 dec 2021