Gemeente Wingene

Onze gemeente ontvangt het label 'Sportbedrijf'

Op woensdag 3 mei mocht onze gemeente officieel het label ‘Sportbedrijf’ in ontvangst nemen van Sport Vlaanderen. Het label wordt toegekend aan organisaties die investeren in de gezondheid van hun werknemers door hen voldoende te laten sporten en bewegen. Daar is de gemeente met glans in geslaagd

“Het voorbije jaar zetten we sterk in op het bewegen op de werkvloer”, vertelt schepen van Sport, Jens Danneels. “Dit willen we in stijgende lijn verderzetten. Zo kunnen medewerkers op vaste tijdstippen gratis deelnemen aan één van de vele initiatieven: lunch- en seizoenswandelingen, initiaties tafeltennis, badminton, core stability … Noem maar op!”, gaat schepen Jens Danneels verder. “Deze initiaties worden georganiseerd onder de naam ‘boesjeren overnoene’, ofwel ‘bewegen over de middag’. Ook de plandelactie samen met Dienst Milieu en Klimaat was een schot in de roos.”

Sportambassadeurs

De sportwerking van de gemeente steunt op tien sportambassadeurs die de collega’s stimuleren en overtuigen om meer te bewegen. “We motiveren onze collega’s om deel te nemen aan de verschillende sportinitiatieven over de middag. Een sportieve middagpauze is ideaal om je hoofd even te legen, eens een nieuwe sport te ontdekken en om andere collega’s beter te leren kennen”, verduidelijkt sportpromotor Jim Focke. “We hebben de smaak nu helemaal te pakken. Volgend jaar gaan we nog een stapje verder en proberen om de award ‘Sportbedrijf’ binnen te halen.”

Gepubliceerd op  wo 03 mei 2023