Gemeente Wingene

Onze gemeente wint belangrijke sportaward

Tijdens de uitreiking van de #sportersbelevenmeer-awards is onze gemeente verkozen tot overall winnaar in de categorie van middelgrote steden en gemeenten in West-Vlaanderen.

De #sportersbelevenmeer-awards zijn een initiatief van Sport Vlaanderen die alle Vlaamse steden en gemeentes uitdagen om sport bij hun inwoners te promoten. In zeven categorieën (het organiseren van activiteiten voor G-sport, voor gezinnen, voor scholen, voor eigen personeel en in de natuur, de promotie van de campagne #sportersbelevenmeer op eigen sociale media en tot slot de deelname aan de Maand van de Sportclub) zijn prijzen te winnen. Wingene scoorde het best over alle categorieën bij de middelgrote gemeentes (tussen 10.000 en 20.000 inwoners) en mocht daarom de overall-award en een prijs van 1500 euro mee naar huis nemen. Gemeente Ichtegem werd nipt tweede en stad Diksmuide eindigde eervol derde.

Lof van de jury

De jury had veel lof voor de mooie initiatieven die de gemeente neemt op vlak van sport. De Sportmatinee, waar gezinnen samen na een uitgebreid ontbijt van tal van sportactiviteiten kunnen proeven, de schoolsportweek die opgezet wordt in samenwerking met lokale sportclubs en die in totaal 900 kinderen aan het sporten kreeg, de vele initiatieven voor het personeel zoals middagzwemmen, jogging en plogging (dat is combinatie van wandelen en zwerfvuil rapen)… “De jury was onder de indruk van de vele, originele activiteiten en gaf ons een bijzonder goed rapport”, zegt schepen Lieven Huys. “Dat werkt motiverend. We zijn ambitieus en willen in de toekomst nog beter doen. Door laagdrempelige activiteiten te organiseren, willen we echt elke inwoner aan het sporten krijgen.”

Gepubliceerd op  do 19 dec 2019