Gemeente Wingene

UPDATE: Opbrengstenverkopen door verenigingen

Verenigingen mogen voor hun jaarlijkse opbrengstenverkoop opnieuw zelf pakketten samenstellen of daarvoor bereidingen maken. De gemeentelijke afhaalpunten kunnen nog steeds gebruikt worden, maar ook dat is geen verplichting meer

De gouverneur vaardigde op 16 maart 2021 nieuwe maatregelen uit rond het organiseren van opbrengstenverkopen door verenigingen.

Zelf samenstellen of bereiden

Tot voor kort moesten verenigingen een beroep doen op professionele organisaties om de producten te kunnen verkopen. Vanaf nu mogen verenigingen wel opnieuw zelf de pakketten samenstellen of bereiden wanneer het om voeding of drank gaat. 

Drive-in blijft beschikbaar,

Huis-aan-huisverkopen blijven voorlopig verboden. Vooraf bestelde producten aan huis leveren kan dan weer wel, met het afzetten van de goederen aan de deur, net zoals een pakjesdienst dit doet..

Verenigingen mogen ook opnieuw afhaalmomenten organiseren in hun eigen lokalen. Hiervoor moeten volgende richtlijnen worden gerespecteerd:

  • Een afstand van 1,5 m tussen elke persoon wordt gegarandeerd
  • Mondmaskers worden gedragen door de aanbieder en de afhaler
  • De activiteit moet zo worden georganiseerd dat samenscholingen worden
    vermeden
  • Alle noodzakelijke materialen worden voorzien om de handhygiëne van de aanbieder en de afhaler te garanderen
  • Er wordt bij voorkeur gewerkt met reservatie en tijdsloten om de afhaling te organiseren
  • Cash geld wordt zoveel mogelijk vermeden. Kies ervoor om vooraf te laten betalen of contactloos ter plaatse
  • Alle richtlijnen worden duidelijk gecommuniceerd naar de afhalers en aan het lokaal waar de afhaling gebeurt. 

In de gemeente blijven momenteel nog twee afhaalpunten ingericht, op de parking van CC de Wissel in Zwevezele en de parking van feestzaal de Verrekijker in Wingene. Deze staan nog steeds gratis ter beschikking van alle verenigingen. Als gemeente staan we in voor de praktische organisatie op het terrein en de begeleiding van de vereniging.

Praktisch

Verenigingen die interesse hebben kunnen op deze webpagina een digitaal formulier invullen om een drive-in afhaalpunt te reserveren. 

Gepubliceerd op  do 18 mrt 2021