Gemeente Wingene

Openbaar vervoer

Belbus

De Belbus zorgt voor de bediening en de onderlinge verbinding van de verschillende deelgemeenten van Beernem en Wingene: Wingene en Zwevezele, Beernem, Oedelem en Sint-Joris ten Distel. Bovendien is ook de bediening van enkele halten in Sijsele en Moerkerke (Damme) voorzien (onder andere het ziekenhuis), evenals een bediening van De Zande in Doomkerke (Ruiselede). Daarnaast zijn er overstapmogelijkheden aan de kerk van Sint-Kruis met de stadslijnen van Brugge.

Je moet de belbus minstens twee uur op voorhand reserveren via 059 56 52 56.

Stopplaatsen voor de Belbus

Belbus 26 Beernem – Wingene

Haltes Wingene: Wildenburg, Romerij, Barrierke, Beernemstraat, Anker, Wingene Dorp, Kaplote, Garage, Wissel, Peerstalle, Gravestraat, Vorsevijvers, Sint- Elooi, De Schakel, De Beer, Burenlaan, Lammersdam, Sint-Jan, Predikheren, Boskapel, Platte Beurs, De Alk, Seniorenplein, Zandbergstraat

Haltes Zwevezele: Hille, De Eikel, Vierwegen, Tramstation, Dorp, Kasteelstraat, Zeswege, De Zwemmer, Rick, Meiboom, Veldsprietstraat, Woonzorgcentrum 

Belbus 78 Lichtervelde

Haltes: Zwevezele Dorp, Hille, Zeswegen, Kasteelstraat, Vrijgeweide, Machinepark, Meiboom, Sprietstraat (enkel daluren op weekdagen en op zaterdag, zon- en feestdag) en Vierwegen.

Belbus Ardooie

Haltes: De Zwemmer, Zwevezele Dorp, Woonzorgcentrum, Tramstation, Vierwegen en de Hille (enkel tijdens de daluren en het weekend)
 

Verplaatsingen binnen de gemeente op zondag en woensdag

Op zondag en woensdag zijn verplaatsingen met de lijnbus of de belbus gratis voor wie op- en afstapt binnen de gemeente.

 

Lijnbus

Lijnbussen die in onze gemeente rijden zijn:

  • buslijn 20/21: Brugge/Oostkamp/Zwevezele/Wingene/Tielt
  • buslijn 22: Zwevezele/Ardooie/Roeselare
  • buslijn 28: Beernem/Wingene/Zwevezele

Meer informatie en de dienstregeling is te vinden op www.delijn.be of in de folder aan de infostand in het gemeentehuis.

 

Trein

In Wingene is er geen station. De stations in de buurt zijn:

  • NMBS station Beernem - Stationsplein 3 - 050 78 86 05
  • NMBS station Tielt - Stationsplein 16 - 050 30 48 23
  • NMBS station Lichtervelde - Statieplaats 5 - 050 30 47 63