Gemeente Wingene

We zetten onze deuren opnieuw wagenwijd open

Als een van de eerste gemeentes in Vlaanderen heropent de gemeente Wingene vanaf dinsdag 2 juni de deuren van het gemeentehuis volledig, dus ook voor burgers zonder afspraak.

“Als lokaal bestuur staan we hier zeer dicht bij onze inwoners en die band willen we behouden door de drempel zo laag mogelijk te houden”, zegt Brecht Warnez, schepen van Dienstverlening. “Ons gemeentehuis wordt vanaf 2 juni terug een open huis, we gaan ervoor zorgen dat iedereen hier opnieuw vrij, maar ook veilig, kan binnenlopen”, zegt Ann Mesure, schepen van Burgerzaken.

Het kan veilig

“Sinds 4 mei konden de Wingenaren al opnieuw bij onze gemeentelijke diensten terecht, ook voor niet-prioritaire zaken, maar dan wel enkel op afspraak”, vertelt schepen Ann Mesure. “Voor sommige burgers is dat een drempel die we liever zo snel mogelijk weghalen.” De gemeente gelooft dat iedereen intussen voldoende vertrouwd is met alle hygiënemaatregelen en afstandsregels. “We zijn ervan overtuigd dat we er als gemeente voor kunnen zorgen dat ook een bezoek zonder afspraak veilig kan verlopen.” Op zaterdagvoormiddag wordt er wel enkel op afspraak gewerkt om lange wachtrijen te vermijden.

Verder bouwen op positieve evaluatie

“We hebben de coronacrisis aangegrepen om een aantal zaken uit te testen”, aldus schepen Brecht Warnez. “Een centraal telefonisch onthaal, een digitaal afsprakensysteem, het werken op afspraak uitbreiden als extra dienstverlening, … we hebben dit positief geëvalueerd en bouwen hier in de toekomst verder op.” Zo blijft het bijvoorbeeld mogelijk om op bepaalde tijdstippen op afspraak langs te komen bij de Dienst Publieks- en Burgerzaken en voor alle thema’s rond bouwen en wonen. Een afspraak maken kan gemakkelijk via www.wingene.be/afspraken of via het telefonisch onthaal 051 65 00 70.

Digitaal loket

“Naast de persoonlijke dienstverlening blijven we ook ons digitaal loket promoten”, benadrukt schepen Brecht Warnez. Een adreswijziging, een afschrift opvragen van een geboorteakte, … Dat kan bij de gemeente gewoon digitaal via deze pagina. “De afgelopen jaren hebben we sterk ingezet op digitalisering. Daar plukken we nu de vruchten van. De komende jaren gaan we onze gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening nog verder uitbouwen.”

Praktisch

Vanaf dinsdag 2 juni 2020 ziet de dienstverlening van de gemeente Wingene er zo uit:

  • Dienst Publieks- en Burgerzaken:

- Zonder afspraak op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open tussen 8.30 en 12 uur en op woensdagmiddag tussen 13 en 17 uur.

- Op afspraak op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur.

  • Afdeling Ruimte (Dienst Mobiliteit, Dienst Publiek Domein, Dienst Omgeving, …)

- Zonder afspraak op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open tussen 8.30 en 12 uur en op woensdagnamiddag tussen 13 en 17 uur.

- Een afspraak maken voor stedenbouwkundige inlichtingen is ook mogelijk op dinsdag- en donderdagnamiddag.

-Voor stedenbouwkundig advies is een afspraak maken altijd nodig.

  • Sociaal Huis

 - Zonder afspraak op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur in Zwevezele en op woensdag van 9 tot 12 uur in Wingene.

  • Woonwinkel

- De woonwinkel blijft op afspraak werken elke woensdag- en vrijdagvoormiddag.

Gepubliceerd op  za 30 mei 2020