Gemeente Wingene

Opening speelprikkels aan woonzorgcentrum Amphora

Onze gemeente realiseerde in samenwerking met het woonzorgcentrum Amhpora en het lokaal dienstencentrum Geselle nieuwe speelprikkels in de tuin van Amhpora in Wingene. De speelprikkels brengen jong en oud samen, zorgen voor leuke interacties en voor extra beweging voor alle generaties.

“Langs het wandelpad rond het woonzorgcentrum zijn verschillende speelborden geplaatst, waarbij kinderen hun (groot)ouders kunnen uitdagen met kleine spelletjes, denk maar aan spelletjes in het genre van OXO”, vertelt schepen Jens Danneels. “De durvers kunnen klauteren op een houten avonturenparcours. (Groot)ouders of bewoners van het woonzorgcentrum kunnen genietend toekijken of meespelen met hun (klein)kinderen. Jong en oud kunnen hier terug samen spelen!”

“De integratie van speelprikkels, het realiseren van een ontmoetingsplaats en het stimuleren van interactie tussen jong en oud maakt van het woonzorgcentrum een open poort voor de buurt en de familie”, vertelt schepen Tom Braet “De tuin heeft een openbaar karakter. We zien de tuin graag gevuld met een variatie aan mensen en leeftijden. Buurtbewoners die de hond uitlaten, kleinkinderen van bewoners uit het woonzorgcentrum die zich uitleven, jongeren die er komen picknicken. Iedereen is er welkom!”

Spelen is voor iedereen!

De nieuwe speelprikkels werden op zaterdag 20 mei feestelijk geopend tijdens een receptie van gemeente Wingene en WZC Amphora. Vele buurtbewoners en bewoners van het woonzorgcentrum kwamen al eens een kijkje nemen. Zin gekregen om zelf ook eens te komen spelen? Je bent van harte welkom! De tuin is bereikbaar via de Blekreke of via de Sint-Amandstraat.

Vanaf 26 mei kan je ook in het Kasteelpark van Zwevezele terecht voor een gloednieuw avonturenparcours! Je kan alle speelterreinen van onze gemeente terugvinden via www.wingene.be/speelterreinen.

Gepubliceerd op  ma 22 mei 2023