Gemeente Wingene

Oproep! Maak unieke foto's in tijden van corona

Gemeente Wingene moedigt haar inwoners aan om tijdens hun dagelijkse wandeling of fietstocht mooie plekjes en bijzondere momenten in de gemeente op beeld vast te leggen. De beste beelden worden na de crisis gebruikt voor een unieke fototentoonstelling

Ook tijdens het paasweekend wordt prachtig weer voorspeld. “Veel Wingenaren trekken er vermoedelijk met de fiets of te voet op uit in de buurt. We willen hen stimuleren om foto’s te maken van hun activiteiten in tijden van corona”, zegt schepen Brecht Warnez. De gemeente is op zoek naar foto’s vanuit uiteenlopende invalshoeken. “Dat kan een verborgen parel in de buurt zijn of een mooi moment met je gezin. Maar ook de vreemde wachtrij bij de slager of een beer achter de ruit kan een unieke foto opleveren”, zegt schepen Lieven Huys.

Tentoonstelling over corona: terugblik op een bevreemdende tijd

Alle foto’s worden verzameld op de website en de Facebookpagina van de gemeente, sommige worden ook gebruikt voor het volgende infomagazine. “De beste foto’s worden door de Wingense cultuurraad uitgekozen en gebruikt voor een foto-expo in het najaar over corona”, zegt Maarten Huvaere, voorzitter van de Cultuurraad. “Dit wordt een unieke terugblik op een bevreemdende tijd.” Na de tentoonstelling krijgen de indieners van de geselecteerde foto’s hun foto ingekaderd in het groot.

Gepubliceerd op  vr 10 apr 2020